Jótékonysági vásár a fogyatékkal élők világnapján

A csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnoka adott otthont a rendezvénynek

(0 Szavazat)63 megjelenítés

December 3-án, a fogyatékkal élők világnapja alkalmából az előző évekhez hasonlóan idén is megszervezték az adventi jótékonysági vásárt Csíkszeredában a megyeháza oszlopcsarnokában. 

A Gyulafehérvári Caritas Tanácsadó Iroda Fogyatékkal Élőknek, Hargita Megye Tanácsa Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága, valamint a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete közösen szervezte meg az immár hagyományosnak számító jótékonysági vásárt, melyen a megye különböző pontjairól érkező, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek állították ki és kínálták eladásra a szeretettel és türelmes munkával elkészített kézművestermékeiket, a kézzel készített karácsonyi ajándéktárgyakat és a különféle dekorációs kiegészítőket.
A vásár hivatalos megnyitóján Elekes Zoltán, a szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság vezetője köszöntötte a kiállítókat és az érdeklődőket.
– A rendezvény évről évre bővül, szépül, egyre tartalmasabb lesz. December 3-án a fogyatékkal élők világnapján nem csomagokat, segélyeket osztogatunk, nem szakmai konferenciát hívtunk össze, hanem azt próbáljuk megmutatni, hogy fogyatékkal élő embertársaink is képesek létrehozni szép dolgokat – emelte ki Elekes Zoltán.
Demeter Zsuzsa, a Gyulafehérvári Caritas Tanácsadó Iroda Fogyatékkal Élőknek programkoordinátora örömét fejezte ki, hogy már a vásár megnyitója előtt is szép számban vásároltak a kiállító huszonnégy egyesülettől, szervezettől.
– A város közössége már ismeri a vásárt, együtt ünnepel velünk. Ünnep ez a nap, hisz meg tudjuk mutatni a munkáinkat, értékeinket – véli Demeter Zsuzsa.


Csíkszereda, 2013. december 3.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774