Jól halad az e-kormányzási pályázatok gyakorlatba ültetése

Egy év múlva Románia egyik leginformatizáltabb megyéje lesz Hargita megye

(0 Szavazat)118 megjelenítés

Szakmai konzultációt tartott április elsején és másodikán a csíkszeredai megyeháza márványtermében az E-kormányzás nevű projektek vezető partnere – Hargita Megye Tanácsa – és az érintett helyi önkormányzatok képviselői. Mint már arról korábban beszámoltunk, az európai uniós finanszírozású, az Ágazati Operatív Program keretében támogatott projekt általános célkitűzése a közszolgáltatások elektronikus rendszerének létrehozása, a közintézmények hatékonyságának növelése, valamint az adminisztrációs döntési és ügyintézési folyamatok gyorsítása. 

Az országos projekt keretében három pályázatot nyert meg Hargita megye, melyek megvalósításával az itteni önkormányzatok informatikai rendszere teljesen megújul, integrált rendszer alakul ki, amely automatikusan frissül az ország fő hivatalaiban bekövetkezett formai változásokkal egy időben.
A három pályázatot tavalyelőtt nyújtották be, 15-15 helyi önkormányzat részvételével, Hargita Megye Tanácsa vezetésével, és úgy osztották be a pályázó településeket, hogy ha nem nyer mindhárom pályázat, akkor külön-külön mindegyik alapján egységes megyei rendszert lehessen kifejleszteni. Az önkormányzatoknak május elejétől egy hónap áll a rendelkezésükre az új informatikai rendszerükkel kapcsolatos kérelmek, javaslatok összeállítására.
– Egy év múlva Románia egyik leginformatizáltabb megyéje lesz Hargita megye, egy közös adatbázissá formálódik az önkormányzatok adatállománya, ami nagymértékben megkönnyíti mindannyiunk életét – fogalmazott Miklós Ervin, a projekt technikai vezetője.
Az új rendszer segítségével, amely megkönnyíti az intézmények közti kapcsolattartást, ennek nyomán pedig gyorsulnak a bürokratikus folyamatok, az adó- és mezőgazdasági adatbázisba mobilisan is lehet majd adatokat feltölteni, illetve ellenőrizni, mobilnyomtatóval nyugtát is tudnak majd adni a hivatalnokok azoknak, akik nem tudnak bemenni a polgármesteri hivatalokba fizetni.

 

Csíkszereda, 2015. április 2.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774