Jól fizető munkahelyeket kell létrehozni!

Együttműködési egyezményre van szükség a vállalkozások fejlődése érdekében

(0 Szavazat)22 megjelenítés

– A választások közeledtével eredményesebben lehet lobbizni a polgármestereknél – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 31-én, csütörtökön a Központi Fejlesztési Régió Ügynöksége és a csíkszeredai IT PLUS Cluster által szervezett tájékoztató szemináriumon. A megyeelnök előadásában arra ösztönözte az IT-ágazat képviselőit, hogy ötleteikkel, elképzeléseikkel forduljanak a megyei tanácshoz is. A rendezvényen a kis- és középvállalkozások versenyképességét és a vállalkozások fejlődését elősegítő modern információs és kommunikációs technológiai lehetőségekről tájékoztatták az érdeklődőket a csíkszeredai Fenyő Szállóban.

Borboly Csaba a közhivatalok szerepéről és felelősségéről beszélt a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésében. Bemutatójában kiemelte az IT-ágazat jelentőségét a megye fejlődésében, ami nagy hangsúlyt kapott Hargita megye fejlesztési stratégiájában a 2014–2020-as időszakra, egy fejezet az IT-terület hatékonyabbá tételével foglalkozik.

– Az ágazat nagyobb odafigyelést érdemel a közhivatalok részéről, ezek a beruházások nem igényelnek hatalmas összegű beruházásokat, viszont ebben vannak a legnagyobb bérek. A munkahely létrehozása mellett fontos a jól fizető munkahelyek létrehozása, ugyanakkor oda kell figyelnünk arra is, hogy legyen, aki betöltse ezeket a munkahelyeket – hangsúlyozta a megyeelnök, aki fontosnak nevezte egy együttműködési egyezmény megkötését a képzési és a vállalkozói ágazat között annak érdekében, hogy a piac igényeivel összhangban legyenek a képzések megyeszerte. Többek között ez irányban történt nemrégiben nagy előrelépés Székelyudvarhelyen, ahol CNC-gép kezelésére oktató szak indításával igyekeznek pótolni a térségben tapasztalható szakemberhiányt. Ugyanakkor az E-kormányzás program révén a megyei tanács törekszik a bonyodalmas bürokrácia feloldására. Mindemellett a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorházat is IT-vállalkozások tudnák a legnagyobb mértékben kihasználni. Ennek kapcsán Borboly Csaba elmondta, hogy Csík és Gyergyó térségéből is igény mutatkozik hasonló inkubátorházak létesítésére. A megyeelnök ugyanakkor elismerését fejezte ki a csíkszeredai IT Plus Clusternek többéves eredményes munkájáért és példaértékű tevékenységéért.

 

Csíkszereda, 2016. március 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774