Jogerős ítélet született a szárhegyi Lázár-kastély kapcsán

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Végleges és visszavonhatatlan ítélet született a gyergyószárhegyi Lázár-kastély kapcsán: a Hargita Megyei Törvényszék múlt heti döntése értelmében újra kell tárgyalni a kastély bérleti díjának ügyét. Ezzel helyt adtak Hargita Megye Tanácsa fellebbezésének, mely szerint téves volt a szakértői véleményezés és az ennek nyomán történő bérmegállapítás.

– Az ítélet alátámasztja a bér mértéke kapcsán kialakított álláspontunkat. Nem hagytuk annyiban, és lám, eredményt értünk el. Továbbra is jogi erőfeszítéseket teszünk ebben az ügyben, és reméljük, hogy az újratárgyalandó per során a Hargita Megye Tanácsa által eddig is képviselt, jogilag megalapozott véleményt sikerül elfogadtatnunk a 9/24 hányadrészre vonatkozóan is – kommentálta a hírt Borboly Csaba megyeelnök utalva az örökösök közti vitára és tulajdonviszonyokra, amelyben a megyei tanács is érintett az alintézménye, a Kulturális és Művészeti Központ által, amely a kastélyban működött, bérleti díj ellenében. A megyei tanács elnöke megköszönte a megyei tanács jogászainak alapos és kitartó munkáját.
Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja, hogy továbbra is a köz érdekében használhassa a Lázár-kastélyt, ezt a térség jelképévé vált kincset. Mindezek megvalósítása érdekében olyan tervet dolgozott ki, amely lehetőséget nyújt a tulajdonos és a kulturális folyamatok kezelői között egy olyan együttműködésre, amely révén a kastély továbbra is fontos kulturális-turisztikai helyszín lesz – áll abban a jelentésben, amelyet 2014 januárjában készített Hargita Megye Tanácsának Elemző Csoportja a kastély tulajdonjoga és használata körül kialakult helyzetről (http://elemzo.hargitamegye.ro/a-gyergyoszarhegyi-lazar-kastely-tulajdonjoga-es-tevekenysege-korul-kialakult-helyzet/). A téma iránt érdeklődők további hasznos információkat találhatnak a megyei tanács Lázár-kastéllyal kapcsolatos aloldalán: http://hargitamegye.ro/lazar-kastely.html.

Csíkszereda, 2014. március 17.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774