Jó kedélyű kaláka Kászonban

Új tetőzet került a jakabfalvi Dr. Pataki József Általános Iskolára

(0 Szavazat)66 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa a tanintézetek megsegítésére kezdeményezte a Hargita megyei kaláka a gyerekeinkért elnevezésű akciót, amelynek keretében november 28-án, csütörtökön Kászonaltíz községben, a jakabfalvi Dr. Pataki József Általános Iskolában kalákáztak. A megyei tanács részéről Becze István megyei tanácsos is bekapcsolódott a munkálatokba, az új cserepek adogatásában segített a jókedvű kalákázóknak. 

A közösségi összefogás fontosságát és a nemes ügy mellé állás példaértékűségét emelte ki a helyszínre kilátogató megyei tanácsos, aki odavalósiként szívügyének tekinti, hogy a tél beállta előtt új tetőzet kerülhessen a jakabfalvi iskolára. Ugyanakkor Becze István reményét fejezte ki, hogy a tanintézetek után a jövő évben művelődési házakat, közösségi házakat is kalákában szebbé, vonzóbbá tehetnek.
A tetőszerkezet teljes cseréje mellett a megyei tanács támogatásával a nyílászárókat is sikerül kicserélni, és tervbe van egy benti illemhely kialakítása is – ecsetelte a helyszínen András Ignác iskolaigazgató.
– Köszönjük, hogy részt vett a kászonjakabfalvi Dr. Pataki József Általános Iskola felújítási munkálataiban. Összefogással, kevés pénzből is nagy dolgokat valósíthatunk meg közösségünk érdekében – olvasható az emléklapon, amelyet Borboly Csaba megyeelnök, András Zoltán kászonaltízi polgármester és András Ignác iskolaigazgató látott el kézjegyével.
A november 27-én tartott, Tusnádfürdőre kihelyezett tanácsülésen a megyei tanács újabb összegeket utalt ki a tartalékalapjából az oktatási intézményeknél végzendő kalákák számára: a borszéki Zimmethausen Szakközépiskola, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Szakközépiskola, a gyergyószentmiklósi Kós Károly Általános Iskolához tartozó Pitypang óvoda, a csíkmadarasi Kiss Ferenc Általános Iskola, a csatószegi Endes József Általános Iskola, az újszékelyi Bem József Általános Iskola, a várhegyfülpei Miron Cristea elemi iskola, valamint a székelyvarsági József Attila Általános Iskola részesült támogatásban, összesen több mint 200 000 lej értékben.


Csíkszereda, 2013. november 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774