Jó gyakorlatokkal ismerkedtek Észtországban

Workshop segíti a helyi akcióterv elkészülését

(0 Szavazat)18 megjelenítés

A CD-ETA - „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projekt keretében november 13-16. között Észtországban tartottak műhelymunkát (workshopot) és a digitalizáció témájához kapcsolódó előadásokat.

A projektben résztvevő partnerek november 13-án Tallinnban, az észt fővárosban találkoztak, megismerkedtek a történelmi városközponttal. November 14-én, szerdán egész napos műhelymunkát tartottak Viimsi-ben, az Észt Háborús Múzeumban. Az interaktív tárlatlátogatást követően Tijana Tasich vezetésével kiscsoportokba osztva különböző feladatokat teljesítve, jó gyakorlatokat ismertek meg a jelenlevők, amelyeket a későbbiekben be tudnak építeni a helyi akciótervbe.

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt az Interreg Europe program által finanszírozott CD-ETA - „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projektben, amelynek fő célkitűzése a kulturális és természeti örökség digitalizálására vonatkozó politikák elfogadása és gyakorlatba ültetése, valamint a projektben résztvevő intézmények jó gyakorlatainak átvétele.

Az észtországi műhelymunkán részt vett Chiorean Adrian projekt menedzser asszisztens, Farkas Tamás, a projekt informatikus felelőse, Iochom Zsolt marketing felelős, valamint Kelemen-Haszmann Gábor, a helyi akcióterv kidolgozását elnyerő cég képviselője.

A CD-ETA projekt közvetlen hozadéka, hogy általa megtörténik a székelyföldi értéktár Hargita megyei részének szakszerű kidolgozása, Európai Uniós forrásból, amely a Kárpát-medencei értéktár mozgalom egyik komoly pillérévé válhat.

– A CD-ETA EU-s projekt nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy Hargita megyében egy szakszerű értéktár jöjjön létre, ami egy újabb lépés a digitalizáció felé, amely a következő időszakban kiemelt prioritást élvez az Európai Unióban – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A viimsi workshopon Kelemen Gábor, a Develo Group Consulting cég képviselője hasznos tapasztalatokat szerzett, amelyeket felhasználva tovább bővítik a Hargita megyei helyi akciótervet. Az akcióterv megfogalmazza azon tevékenységeket, melyek által javítani és fejleszteni tudják a megye értékeinek digitalizálását: szükséges a jelenlegi digitalizálási kezdeményezéseket összefogni és összehangolni, egységes szabályok, módszertanok mentén. A találkozó harmadik napján a tallinni E-showroom-ba tettek látogatást a résztvevők, ahol a szakemberek az észtországi jó példákat ismertették, ami az e-kormányzást, és az online ügyintézést érinti. A CD-ETA projekttel kapcsolatos közlemények itt érhetők el.

Csíkszereda, 2018. november 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774