Jelentős érdeklődés a homoródfürdői fogathajtó versenyen

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Idén is megtartották a hagyományos Szent János-napi fogathajtást Homoródfürdőn vasárnap, június 22-én. A rendezvényt a Lobogó Sport Klub szervezte, társszervezőként részt vett a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara. A programra több ezren voltak kiváncsiak.

A fogatok bemutatkozása után kezdetét vette a maratonkocsival való látványos akadályhajtás, amelyre 8 versenyző nevezett be. Itt a legjobbnak Romfeld Zsolt bizonyult, a második helyen Dobandi István, a harmadikon pedig Szőcs Lehel végzett.
A fogathajtás után polgármesterek és elöljárók is megmérettettek, így versenybe szállt Tánczos Barna szenátor, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Benedek László, Kápolnásfalu polgármestere, Rusz Sándor, Szentegyháza polgármestere, Lázár Zoltán, Lövéte polgármestere és Dávid Lajos, Máréfalva polgármestere. Közülük első helyen Tánczos Barna, a második helyen Rusz Sándor, a harmadik helyen pedig Borboly Csaba végzett.
A rendezvény végén a díjakat a szervezők, valamint Borboly Csaba és Tánczos Barna adták át a versenyzőknek.
- A ló és a magyar ember mindig összetartozott, a helyesen dolgozó gazdaemberek társként tekintettek a lóra. Mai rohanó világunkban dicséretes minden olyan tevékenység, amely hagyományaink továbbéltetésére törekszik, illetve arra, hogy helyreállítsa a természet, az élőlény és az ember közötti viszonyt. Örvendetes, hogy vidékünkön, Székelyföldön is egyre többen ismerik fel ennek fontosságát, Hargita Megye Tanácsánál is arra törekszünk, hogy lehetőségeinkhez mérten támogassuk ezeket a rendezvényeket – mondta az esemény kapcsán Borboly Csaba.


Csíkszereda, 2014. június 22. 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774