Javában zajlanak a kaláka munkálatok

A hétvégén Csekefalván dolgoztak közmunkában

(0 Szavazat)55 megjelenítés

A hétvégén is folytatódtak a Hargita Megye Tanácsa Kaláka a gyerekeinkért elnevezésű kezdeményezése nyomán zajló munkálatok.
December 14-én, szombaton a Szentábrahám községhez tartozó Csekefalván a helyi iskola mellékhelyiségének benti kialakításához fogtak hozzá a helybéliek közmunka formájában.

A kalákába aktívan bekapcsolódott Simó Dezső Szentábrahám község polgármestere, továbbá helyi tanácsosok, pedagógusok és szülők segítették az illemhely kialakítását. A szombati napon sikerült a folyosóból leválasztani egy részt a mellékhelyiség számára, továbbá leszerelték a régi vízvezetékeket, eltávolították a falburkolatot, álmennyezetet alakítottak ki, és az illemhely fala is elkészült. A munkálatok hétfőn folytatódnak, a csempézés és a festés még hátravan. Zsigmond-Rigó Attila aligazgató reményét fejezte ki, hogy még az idei évben sikerül befejezni a munkálatokat, melyekbe továbbra is várják a szülők és a helyi lakosok részvételét.
Ugyanakkor a borszéki Zimmethausen Iskolaközpont tornatermének rendbetétele is folyamatban van, ami szintén a kaláka kezdeményezésnek köszönhetően valósulhat meg.
Székelyderzsen december 16-án, hétfőn 9 órától kalákáznak két helyszínen is: az általános iskolának és az óvodának otthont adó épületek vízellátásán dolgoznak majd. A hétfői kalákán sáncot ásnak a vízvezetékeknek, majd lefektetik azokat.
Gyergyószentmiklóson december 17-én, kedden délelőtt 10 órától a Kós Károly iskolához tartozó, a Márton Áron utca 13–15. szám alatt található Pitypang óvodában kalákáznak, ahol felújítják a tető teljes szerkezetét.
A kaláka helyszínekről bővebben a http://kalaka.hargitamegye.ro/ honlapon vagy az erre a célra kialakított közösségi oldalon (https://www.facebook.com/kalakaHR) tájékozódhatnak, ugyanitt találnak fotógalériákat az eddigi munkálatok helyszíneiről, valamint interaktív térképünkön nyomon követhetik, mely tanintézmények részesülnek támogatásban.


Csíkszereda, 2013. december 15.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774