Játszótérrel gazdagodott az ivói tanintézet és faluközösség

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Családias hangulatban adták át szeptember 23-án, hétfőn délelőtt az ivói játszóteret, amely a helybéli elemi iskola és óvoda közös udvarán kapott helyet. A 12 ezer lejes beruházás kétharmad részét a megyei tanács, egyharmadát pedig Zetelaka község önkormányzata biztosította. 

A 350 lakost számláló településen a játszótér haszonélvezője a 23 elemis diák és a 15 óvodás, akik jelen voltak a rövid hétfő délelőtti ünnepségen. Rajtuk kívül a helyi tantestület, több szülő, a község polgármestere és alpolgármestere, a helyi tanácsosok többsége, illetve Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Sándor Barna térségi megyei tanácsos vettek részt. Az egybegyűlteket Nagy Attila, Zetelaka község polgármestere köszöntötte.
– Bárki megkérdezhetné, hogy miért tartjuk fontosnak, hogy egy kis játszóteret felavassunk, de én úgy gondolom, hogy egy 350 lelkes falunak az életében egy játszótér igenis nagy dolog, hiszen általa most már van egy hely, ahol a gyerekek kikapcsolódhatnak és testileg fejlődhetnek. Egy ilyen létesítmény hozzájárul a kicsik boldogabb gyermekkorához, és ha a gyermekeinket boldogabbaknak látjuk, azáltal a mi közérzetünk is javul – mondta a község elöljárója azt kívánva az ivói gyermekeknek, hogy használják jókedvvel, egészségben és töltsék be minél gyakrabban ezt a teret.
Borboly Csaba elsősorban a község polgármesterének, alpolgármesterének és helyi tanácsosainak gratulált, hogy közös erőfeszítéssel, közös ráfordítással sikerült megvalósítani a gyerekeknek szánt beruházást.
– A délelőtt folyamán alkalmam volt egyeztetni a helyi önkormányzati testület több választott tagjával is, és hangsúlyoztam a tanácskozás során, hogy lehetőségeihez mérten Hargita Megye Tanácsa a község kisebb-nagyobb gondjainak orvoslásában annak a gyakorlatnak a mentén tud segíteni az elkövetkezőkben is, mint amit ennek a játszótérnek a kialakításakor életbe léptettek: be tudunk szállni kalákákba, ha a helyi önkormányzat, a lakók vagy más érdekeltek és haszonélvezők is kiveszik a részüket a munkából vagy a finanszírozásból – mondta el a megyeelnök. Hozzátette: – A 350 lelkes közösség nem kicsi, én erős közösségként ismertem meg az ivóit, és a megyei tanácsnál fontosnak tartjuk az ilyen közösségek támogatását, kiváltképp olyan megvalósításoknál, amelyek a gyerekek itthon maradását szolgálják. A tantestületnek kitartást kívánok ahhoz a tanító-nevelő munkához, amely a gyerekek szülőföldhöz kötődését erősíti. Ha sok jó, kellemes élményben részesülnek, akkor nehezebb lesz majd elhagyni a szülőföldet. Remélem, a gyerekek a játszótérnek köszönhetően kevesebb időt töltenek a tévé vagy a számítógép képernyője előtt.
Az avatószalag átvágása előtt a megyei tanács részéről Borboly Csaba és Sándor Barna kifestőkönyveket, buborékfújókat és Mesés Székelyföld kiadványokat adott át az ivói óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Székelyudvarhely, 2013. szeptember 23.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774