Ismét Hargita megyei nyertes a CreArt Nemzetközi képzőművészeti projektben

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Idén már harmadszor nyer részvételt a nemzetközi képzőművészeti CreArt programban Hargita megyei képzőművész. Fülöp József és Bartis Elemér csíkszeredai grafikusművészek után Kovács Kinga lesz egyike annak a négy, a CreArt-hálózatot alkotó városok képzőművészének, aki 2014. október 6. és november 28. között alkothat a norvégiai Kristiansand városban, a CreArt projekt CreAir programja keretében.

A CreAir projekt helyszínét a norvégiai Kristiansand városbeli Ekserserhuset Ház biztosítja, amely valamikori katonai erődítményből lett átalakítva kulturális helyszínné, magában foglalva kiállítótereket és természetesen a műhelymunkára alkalmas helyiségeket is. A projekt a textilművészet köré épül, célja az elődök tudásának átörökítése az ágazat új funkcióinak, átértelmezésének keresésével.
A CreArt program tíz partnerországának (Spanyolország, Románia, Olaszország, Hollandia, Litvánia, Portugália, Ausztria, Lengyelország, Norvégia és Horvátország) tizennégy intézménye vállalta, hogy elősegíti a képzőművészet mobilitását, közelebb hozza a helyi trendeket a globális körforgáshoz, és az alkotás szakmai folyamatait szélesebb körben ismertetve motiválja a fiatalokat a folyamatok követésére. A projekt további célja ugyanakkor a jó gyakorlat tapasztalatcseréje a képzőművészet terén, a hálózatépítés, a művészetimenedzsment-programok gyakorlatba ültetése és az Európát átfogó partnerségek kialakítása a köz- és magánszféra között.
A CreArt projekt kapcsolódhat más programokhoz. A Hargita megyei művészet ismertségének terjedése külföldi kapcsolatok kiépülését vonja maga után, ami hosszú távon a kreatív gazdaság fejlődéséhez is hozzájárul, munkahelyeket teremthet a megyében, és egyben segítheti Hargita Megye Tanácsa Építsünk biztos jövőt! elnevezésű, a megye 2012–2020 közötti gazdaságfejlesztésére vonatkozó keretprogramja Kultúra és hagyomány ágazati célkitűzésének elérését is.


Csíkszereda, 2014. július 31.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774