Ifjúsági tevékenységekre is lehet pályázni

Az oktatást támogató programok élveznek elsőbbséget

(0 Szavazat)58 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa 2014-ben is pályázatot ír ki ifjúsági szervezetek számára. Az összesen 120 ezer lej értékű kiírásra a román törvényeknek megfelelően bejegyzett jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak jelentkezhetnek. 

A pályázat által támogatott tevékenységek között szerepel tematikus táborok szervezése tehetséges fiataloknak, diákok felkészítése a képességfelmérő és érettségi vizsgára; cseretáborok szervezése fiataloknak és gyerekeknek; szemléltetőiskola fejlesztése, didaktikai eszközök vásárlása; különböző ifjúsági tevékenységek szervezése partnerségben a Hargita megyéhez hasonló hagyományú közösségek szervezeteivel, valamint intézményeivel; iskolai versenyek szervezése iskolásoknak és óvodásoknak; tudományos tevékenységek szervezése iskolásoknak és fiataloknak; önrész támogatása a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz. A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre.
– Hargita Megye Tanácsa az idei ifjúsági tevékenységet támogató kiírásaiban kiemelten figyel az oktatásra. Mindegyik ifjúsági pályázatunk valamilyen módon a fiatalok, diákok tanulását, fejlődését célozza meg. Az iskolai versenyek, a tudományos tevékenységek támogatásával az élményközpontú tanulást, a képességfelmérő és érettségi vizsgára való felkészülés támogatásával pedig a diákok kompetenciájának növelését helyezzük előtérbe. Ugyanakkor lényegesnek tartjuk, hogy a fiatalok, tanulók viszonyítási alapot szerezzenek, tapasztalatokat gyűjtsenek azon kapcsolatok révén, amelyeket a Hargita megyéhez hasonló hagyományokkal rendelkező közösségek szervezeteivel valamint intézményeivel létesítenek – mondta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.
A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában lehet benyújtani – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, online a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu. Leadási határidő: 2014. április 4., 15 óra.
A támogatás igényelhető a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató általános program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján, amely beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, a 208/A irodában. Kapcsolattartó személy Ferencz Judit, telefon: 0266-207700, 1314-es belső, e-mail ferenczjudit@hargitamegye.ro, vagy letölthető a http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok.html honlapon.


Csíkszereda, 2014. március 4.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774