Huszonnégy székelyföldi hegyimentő itthon szerzett minősítést

(1 Szavazat)31 megjelenítés

Párhuzamosan több program is zajlott az elmúlt hétvégén a hegyimentők és barlangimentők háza táján Hargita megyében. Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata – a gyergyói hegyimentő-egyesülettel, valamint a két Hargita megyei országos hegyimentő oktatóval együttműködve – újraminősítési vizsgát szervezett a gyergyószentmiklósi Csíky-kertben. 

Hargita megyéből huszonkét, Kovászna megyéből két hegyimentő szerezte meg az újabb három évre szóló minősítést, és ezzel az országban Hargita az egyik legnagyobb olyan megye, amely ennyi hegyimentőt (alkalmazottakat és önkénteseket) itthon egyszerre le tudott vizsgáztatni. Fekete Örs, a közszolgálat vezetője szerint nagyon fontos lépés ez, hiszen az országos hegyimentő-szövetséggel együttműködve az országban működő egyesületek nagy költségeket spórolhatnak meg azzal, ha hegyimentőiket saját terepen tudják újraminősíttetni, beleértve az utazással, elszállásolással és étkeztetéssel járó költségeket is.
A barlangimentő-csapat a Hargita Megye Tanácsa gyermekvédelmi rendszerében nevelkedő gyerekeket fogadta a Súgó-barlangnál. A közel húszfős csoport a látogatás során megismerkedhetett a Súgó-barlanggal, annak élővilágával, valamint gondnokai és a barlangimentők mindennapjaival. Bemutatták a gyerekeknek a barlangimentő technikákat, a gyerekek kipróbálhatták a barlangimentők felszereléseit, megismerkedhettek a barlangban rejlő veszélyekkel, és megtanulhatták, hogyan kell viselkedni egy nemzeti parkban lévő barlangban.
– Reméljük, közszolgálatunk segíteni tudja a gyerekeket abban, hogy jobban megismerhessék környezetünket, felfedezhessék megyénk szépségeit – nyilatkozta Fekete Örs.

 

Csíkszereda, 2014. október 27.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774