Hófogó rácsokat szerelnének fel a megyei besorolású utak mellé

(0 Szavazat)143 megjelenítés

Az utak tisztán tartása és járhatóvá tétele érdekében hófogó rácsok kihelyezését javasolja Hargita Megye Tanácsa, a Borboly Csaba megyeelnök korábbi Facebook-bejelentkezésénél, hozzászólásban történt felvetés nyomán. Akkor felmerült, hogy miért nincsenek a megyei besorolású utak mentén hófogó rácsok.

A megyeelnök válaszában kifejtette, hogy a megyei tanácsnak nincs erre módja, mert még a saját hóekés traktorának sem tud megfelelő helyet biztosítani, emellett pedig mindössze öt munkatárs foglalkozik a téli és a nyári karbantartással, a forgalombiztonsági elemekkel, a balesetek miatti pereskedésekhez szükséges alapakták készítésével, kátyúzással, valamint az egyrétegű aszfaltozásokkal az összesen közel ezer kilométer hosszú megyei kategóriájú utakon. A hozzászóló a polgármesteri hivatalok bevonását javasolta. Erről a megyei tanács január 9-i vezetőségi ülésén az a döntés született, hogy felmérik, hol van szükség ezekre a hópalánkokra, majd levélben értesítik a polgármesteri hivatalokat, hogy hol indokolt ezeknek az eszközöknek a használata.

A hófogó rácsok felszerelését három feltétellel tudja biztosítani a megyei tanács. Az egyik, hogy a polgármesteri hivatalok egyeztessenek a földterületek tulajdonosaival, hogy ezeket a rácsokat díjmentesen helyezhessék ki márciusig. A másik, hogy a rácsokat márciustól novemberig raktározzák a polgármesteri hivatalok. A harmadik pedig, hogy a hópalánkok felszerelését a polgármesteri hivatalok munkatársai végezzék el, a megyei tanács szakembereinek felügyeletével.
 

Csíkszereda, 2017. január 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774