Hiányolják több szakmai szervezet véleményezését

Továbbra is várja a vadkárokról szóló bejelentéseket Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Október végén Borboly Csaba megyeelnök átiratban kérte az illetékes hatóságokat, helyi önkormányzatokat, hogy küldjék be a vadkárokról és medve okozta személyi sérülésekről szóló információikat, annak érdekében, hogy valós képet kapjanak a megyében élő medvepopulációról, és a megye lakosságának biztonságát szavatoló intézkedéseket tehessenek a szakintézményekkel együttműködve.

A felhívásra harminc illetékes hatóság, illetve helyi önkormányzat válaszolt, ezek megtekinthetők a http://hargitamegye.ro/vadkarok/konzultacio.html linken, amelyek alapján Hargita Megye Tanácsa Elemző Csoportja előkészített egy jelentéstervezetet. Ugyanakkor nagyon sok, a témában érdekelt szakmai szervezet nem küldött választ a felkérésre, ezeket a http://hargitamegye.ro/vadkarok/konzultacio/nem-erkezett-visszajelzes.html oldalon tekinthetik meg. 
– Célunk egy átfogó, a kérdést minden érintett szemszögéből kimerítő anyag összeállítása, amely valós megoldások előkészítését segíti elő. Éppen ezért fontos, hogy minden érintett küldje el álláspontját, hiszen megvannak a pró és kontra érvei a helyzet megoldására, amelyek helytállóak, azonban más nézőpontokkal ütköznek. Ezért fontos egy kommunikációs csatorna és együttműködés elindítása annak érdekében, hogy az érintettek a probléma megoldására tett javaslatok mentén közös tervet dolgozhassanak ki. Éppen ezért iktatva, a törvényes előírásoknak megfelelően küldtük ki a kérést, annak érdekében, hogy egy átfogó képet kapjunk a kérdésről. Köszönöm azoknak, akik beküldték meglátásaikat, akik azonban nem küldték el, azok álláspontját nem lehetett beépíteni a jelentéstervezetbe – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök.
A jelentéstervezetet közvitára bocsátották, elküldik minden illetékes szervezetnek, hatóságnak, illetve polgármesteri hivatalnak, és elektronikusan teljes egészében elolvasható a http://hargitamegye.ro/vadkarok/jelentes.html linken, így bárki megfogalmazhatja az azzal kapcsolatos észrevételét, meglátásait. A megyei tanács illetékesei továbbra is várják a lakosság medvepopulációval és vadkárokkal kapcsolatos észrevételeit a vadkar@hargitamegye.ro e-mail címre. A témában bővebb információt találnak a http://hargitamegye.ro/vadkarok.html honlapon.


Csíkszereda, 2014. november 21.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774