Hargita Megye Tanácsa várja a civilszervezetektől pályázataik elszámolását

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Évente nyújt pályázati programjai révén vissza nem térítendő támogatást Hargita Megye Tanácsa a megyében bejegyzett civilszervezeteknek, ezzel anyagilag hozzájárul kulturális, sport, ifjúsági, turisztikai programok megszervezéséhez, segíti a tűzoltó egyesületek munkáját vagy olyan tevékenységeket, amelyek hagyományainkat éltetik. Idén is lehetőség volt pénzbeli támogatást igényelni hasonló programokra, viszont a megnyert pályázatok zömében nem érkezett be a megyei tanácshoz a megfelelő elszámolási iratcsomó, aminek hiányában lehetetlen lesz kifizetni a megpályázott összegeket. 

A szerződés szerint valamennyi pályázónak el kell számolnia a tevékenysége lebonyolítása utáni 15 naptári napon belül (a kulturális pályázatok esetében 30 naptári napon belül).
Hargita Megye Tanácsa munkatársainak tapasztalatai szerint a leggyakoribb hiba, hogy a fogyóanyagok beszerzésére vonatkozó számlákat azon esemény után állították ki, amelyre a támogatást igényelték, hiányosak a népszerűsítő tevékenységek, különféle költségek esetében hiányzik a megrendelőlap vagy a szerződés, nincs teljes mértékben kifizetve a civilszervezet önrésze, hibás vagy hiányos a pénzügyi jelentés és az elszámolás.
Eddig a pályázatok kisebb részét sikerült elszámolni:

 

Sorszám

Program

Beérkezett elszámolások

Elszámolt pályázatok

1.

Családprogram

41%

18%

2.

Önkéntes tűzoltók egyesületének támogatási programja

33%

19%

3.

Román közösségek kulturális programjainak támogatása

50%

20%

4.

Népviselet beszerzésének támogatása

27%

8%

5.

Általános kulturális programok támogatása

36%

3%

6.

Ifjúsági program

44%

11%

7.

Sportprogram

14%

8%

8.

Turisztikai program

0%

0%

 

A két oszlop közti különbség a folyamatban levő vagy kipótolandó elszámolásokból adódik.
A megyei tanács munkatársai ezúton is felhívják a pályázók figyelmét, hogy a tevékenység befejezésétől számított határidőig számoljanak el a támogatott program költségeivel, hogy ne okozzanak gondot a kifizetésekben. Borboly Csaba megyeelnök szerint az ellenőrző szervek miatt is alapos kimutatás szükséges.
– Hála Istennek, eddig nem adódtak nagyobb gondok, s reméljük, nem is fognak. Kérem a pályázókat, figyelmesen állítsák össze a dokumentációt. Ezzel a feladattal nálunk olyan tapasztalatra tehetnek szert, szakembereink segítségével, amit más pályázatoknál is kamatoztathatnak, és ha nálunk hibátlan az iratcsomójuk, garantáltan más pályázatok esetében is az lesz – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

 

Csíkszereda, 2014. október 8.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774