Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásai

Térségi fórumokon mutatják be a támogatási lehetőségeket

(0 Szavazat)127 megjelenítés

Nagyszámú érdeklődő előtt ismertette Hargita Megye Tanácsa 2014-es évi pályázati programjait március 25-én, kedden délelőtt Székelyudvarhelyen, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban Szabó Barna megyemenedzser és Zonda Erika, a megyei tanács Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője. 

A fórum kezdetén Szabó Barna megyemenedzser hangsúlyozta, hogy az idei kedvezőtlen költségvetési viszonyok között nagy kihívást jelentett a megyei tanács vezetőségének, hogy a civilszervezetek rendelkezésére bocsátott pályázati keretösszeg ne csökkenjen – és sikerült is megoldást találni arra, hogy a meghirdetett kiírások összességében nagyobb támogatási összegekkel álljanak a pályázók rendelkezésére. A megyemenedzser megköszönte a megjelent szervezeti vezetőknek az érdeklődést, ösztönözve őket, hogy próbálják meg maximálisan kihasználni a meghirdetett lehetőségeket, illetve hogy a pályázati határidőkig fennmaradó időszakban keressék bizalommal az intézmény munkatársait bármilyen, a benyújtandó pályázatokat érintő kérdéssel. Ugyanakkor Szabó Barna felhívta a résztvevők figyelmét a pályázati kiírásokban szereplő kitételek pontos betartására annak érdekében, hogy minél kevesebb esetben forduljanak elő formai hibák. Ez azért is fontos, mert tavaly a támogatási keretösszeg háromszorosára nyújtottak be pályázatokat a szervezetek, és csak a feltételeknek megfelelően leadott kérelmek esélyesek a pozitív elbírálásra.
A támogatási programokra vonatkozó általános adatokat, valamint ezek jogszabályi hátterét Zonda Erika vezérigazgató ismertetette, részletesen bemutatva valamennyi támogatási ágat – ifjúsági, családoknak szóló, sport- és önkéntes tűzoltó-egyesületeket támogató, turisztikai, kulturális és népviseleti program –, kitérve a programok szakterületeire, a pályázók körére, az előirányzott keretösszegekre, az önrész arányára, illetve esetenként az egy projektre megpályázható maximális összegre.
A Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője kiemelte a programok szakterületeinek újdonságait: az ifjúsági programnak több oktatási célzatú projekttel való bővítését, a sportprogram két részre osztását a versenysport és tömegsport szétválasztásával, a turisztikai program keretében megjelenő tematikus parkok támogatását, valamint a kulturális program három prioritását: az amatőr színjátszó csoportok, a kastélyokban és műemlék épületekben megszervezett programok, illetve a fúvószenekarok támogatását.
A tájékoztató fórum második felében a mintegy negyven érdeklődő számos gyakorlati kérdést intézett a megyei tanács képviselőihez a pályázatok nyomtatott, valamint on-line felületen való benyújtása kapcsán, ugyanakkor több esetben konkrét támogatási vagy pályázati ötlet kapcsán felmerülő kérdéseiket is megfogalmazták a résztvevők. Végül Zonda Erika vezérigazgató kitért több, az elmúlt 11 év pályázatelbíráló tapasztalatából leszűrt gyakran ismétlődő hibára is, továbbá elmondta: az ügyintézést megkönnyítendő a pályázatokat idén is be lehet nyújtani Hargita Megye Tanácsa székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, székelykeresztúri és maroshévízi irodáiban, bátorítva a szervezeti vezetőket, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan bizalommal kérjék az irodák munkatársainak segítségét.
Hargita Megye Tanácsa 2014-es pályázati programjai révén a 2005. évi 350. számú törvény alapján nyújt vissza nem térítendő támogatást a megyében tevékenykedő, jogi személyiséggel rendelkező, nem kormányzati és nem profitorientált, bejegyzett civilszervezeteknek.
A pályázati lehetőségeket a székelyudvarhelyihez hasonló tájékoztató fórum keretében mutatják be Gyergyószentmiklóson március 26-án, szerdán 11 órától a Római Katolikus Plébánia nagytermében, illetve Csíkszeredában is, március 27-én, csütörtökön 10 órától a megyeháza 19-es gyűléstermében.

Székelyudvarhely, 2014. március 25.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774