Hargita Megye Közszolgálatáért díj Gyergyóremetének

Remete erőt és példát mutat

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A hétvégén megrendezett Gyergyóremetei Falunapok kiemelkedő eseménye volt július 13-án, vasárnap délelőtt a szentmisét követően a 322-es integrált vidékfejlesztési pályázat záró ünnepsége a műfüves focipályán.

A jeles alkalmon részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér alelnök, Petres Sándor alprefektus, Tánczos Barna szenátor, Moldován József parlamenti képviselő, Bende Sándor, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke, valamint Márton László Szilárd Gyergyócsomafalva polgármestere.
A projektnek, amely hét fő elemet foglal magában az összértéke 12 402 000 lej, az önkormányzat 300 000 lejes önrésszel járult még hozzá. A megvalósításokat Laczkó-Albert Elemér polgármester ismertette: több mint 8 kilométer utat javítottak fel, rendbehozták a műfüves sportpályát és a körülötte lévő teret, bővítették a település víz- és szennyvízcsatorna hálózatát, felújították az alszegi óvodát, a tejporgyári iskolát és a három csoportos napközis óvodát, ugyanakkor egy haszonjárművet vásároltak, amivel a falugondnok kiszállítja az ebédet. Ezen kívül népi hangszereket vásároltak és székely ruhákat készítettek, így fellendült a népzene oktatás a faluban. „Vigyázzunk mindenre, mintha a sajátunk volna, hogy sokáig szolgálja Remete és a remeteiek javát” – kérte a jelenlévőket Laczkó-Albert Elemér polgármester.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök örömének adott hangot, hogy a csomafalvi és a remetei polgármester kölcsönösen megtiszteli egymást a közösség számára fontos ünnepeken. Ez is azt bizonyítja, hogy a közösség jól teljesít és összhang uralkodik.
„A mai napon is az látszik, hogy van erő. Azt gondolom, hogy ott ahol van befogadás, képesek vagyunk egymást elfogadni, keresni egymásban a jót, képesek vagyunk a munkát, a tehetséget segíteni, ott van erő. Látható, hogy itt nem cirkusz volt, hanem munka folyt. A tudatos, egymásra építkező munka, az egymás kezének a megfogása segít elő az ilyen eredményeket” – hangsúlyozta Borboly Csaba, aki az egymásra figyelés fontosságát emelte ki. „Mi sose voltunk kormányon vagy ellenzékben száz százalékosan, hanem mindig a magyarság érdekeit védtük” – fűzte hozzá a megyevezető.
Hargita Megye Tanácsa  a Hargita Megye Közszolgálatáért díját adományozta a Gyergyóremetei Polgármesteri Hivatalnak, amelyet Borboly Csaba tanácselnök Bende Sándor területi elnökkel közösen nyújtott át a település vezetőjének a kiemelkedő közigazgatási tevékenységért, amellyel hozzájárultak a megye fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.  „Gyergyóremete Hargita megyéért sokat tett és tesz, élen jár és példát mutat, példaértékű lehet sokak számára” – méltatta a települést Borboly Csaba.
Tánczos Barna szenátor köszöntőjében rámutatott, ez az alkalom az elmúlt évek fáradságos munkájának az ünnepi pillanatait, mint a kenyérszelés az aratás után. Az RMDSZ országos vezetése nevében a szenátor oklevelet nyújtott át, Kelemen Hunor szövetségi elnök a Fejlődő közösség díjat adományozta Gyergyóremete önkormányzatának az európai uniós pályázatok által sikeres településfejlesztést végző példaértékű munka elismeréseként.
A műfüves sportpályát rendhagyó módon avatták fel: tizenegy csapat összesen 32 mérkőzést játszott 2014 percen keresztül. A 33 óra és 56 perc folyamatos játék  vasárnap fél 11-kor ért véget, a 98 játékos 608 gólt lőtt összesen. Az ünnepség végén a település és a megye elöljárói díjazták a sportolókat.

Csíkszereda, 2014. július 13.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774