Gyergyószéki Fiatal Pedagógusok Fóruma

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Az elmúlt hétvégén, november 23–24-én zajlott a Gyergyószéki Fiatal Pedagógusok Fóruma, amely a Hargita megyében szervezett pedagógusfórumok sorozatából a 26-ik.

A megnyitón jelen volt Magyari Vencel megyei tanácsos, aki köszöntötte a pedagógusokat. Örömét fejezte ki, hogy a rendezvényt már második alkalommal látogathatja meg. Mint mondta, ez számára azért is különösen fontos, mert a felesége is pedagógus, és emiatt a pedagógusok életének minden rezdülését átélik a családban. Fontosnak tartja a fórum folyamatos megszervezését, mert ezáltal nyílik lehetőség a pedagógusok problémáinak kibeszélésére és a közös megoldások keresésére. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a rendezvény témái, a motiváció, a jövőteremtés és a közösségépítés olyan aktuális témakörök, amelyek az oktatók munkáját is nagyban segíthetik.
Az első nap során a motiváció és a motiválás elméletei voltak a fő témakörök. Ezen témákat kibontva, az előadások és műhelymunkák során eljutottak a pedagógusok a jövőtervezésig. A nap végére kirajzolódott, hogy milyen jövőt szeretnének önmaguknak, diákjaiknak, unokáiknak. Ezt követően a sikeres fiatal diák és egyben humorista, György Botond kifejezetten oktatóknak szóló műsorát adta elő. A második a napon a pedagógusok játékos formában szembesültek olyan helyzetekkel, problémákkal, amelyek a mindennapi munka során felmerülhetnek. Saját tudásukra alapozva megtapasztalhatták ezek kezelését. Ezt követően kerekasztal-beszélgetésen tárgyalták meg az aktuális problémáikat. Megegyeztek abban, hogy létrehoznak a Facebookon egy csoportot, ahova a Gyergyói-medence pedagógusait hívják meg, hogy a fontos információkat, problémákat hatékonyabban tudják megbeszélni egymás között. Erre azért van szükségük, mert a fórum révén rájöttek, hogy településtől és iskolától függetlenül nagyon hasonlóak a problémáik – hangzott el a fórumon.
A rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács és a Hargita Megyei Nevelési-Tanácsadó és Erőforrás Központja Hargita Megye Tanácsa támogatásával szervezte.


Gyergyószentmiklós, 2013. november 25.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774