Gyakornoki program a fiatalok jobb felkészüléséért

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programot hirdetett a csíkszeredai Sapientia EMTE fordító és tolmács szakos mesterképzős hallgatóinak, a program zárására pénteken, január 30-án került sor. A találkozón a gyakornokok nagy része jelen volt Ajtony Zsuzsanna és Nagy Tünde adjunktusok kíséretében, Hargita Megye Tanácsa részéről pedig Szőcs-Mátyás István vezérigazgató-helyettes és Kopacz-Tamás Annamária, a humán erőforrás iroda munkatársa vettek részt.

A gyakorlat alatt a hallgatók összesen 18 rövid terjedelmű fordítandó anyagot kaptak, egyik részét románra, másik részét angolra kellett fordítaniuk. A lefordított szövegek között sajtóközlemények, tanulmányok, tevékenységi beszámoló és turisztikai ajánló is szerepelt, amelyeket megjelentet az intézmény a honlapján, illetve felhasznál a további tevékenységeihez. Munkájuk során a hallgatók megismerkedtek az intézmény sokrétű tevékenységével, illetve hozzájárulnak azok szélesebb körű megismertetéséhez, mint a román anyanyelvű lakosság, vagy a külföldi érdeklődők körében. A turisztikai jellegű cikkek és az ajánló fordítása növeli a megye turisztikai potenciáljának kihasználási lehetőségeit.
A hallgatók, elmondásuk szerint, az anyagokkal rendkívül elégedettek voltak, mivel azok témája nagyon változatos volt, különböző szakterület mindennapi munkájába, híreibe nyertek betekintést ezáltal. Érdekesnek és aktuálisnak tartották a kapott anyagokat, munkájukat dinamikusan és hatékonyan végezték a gyakornokok.
– Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programja által szeretne hozzájárulni a fiatalok jobb, színvonalasabb szakmai felkészüléséhez, fejlődéséhez. Fontos, hogy intézményünk tevékenysége több nyelven és minél szélesebb réteghez eljusson, hiszen vannak munkák, amelyek megyei szinten fontosak, de vannak kezdeményezéseink, amelyek országos szinten egyedülállóak és jó példaként szolgálnak, illetve számos európai uniós projektben vettünk részt. Ahhoz, hogy ezeket a lakosság, illetve a potenciális partnerek tudomására hozzuk, szükség van a többnyelvűségre, ehhez járultak nagyban hozzá a gyakornokok – fogalmazta meg a projekt kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.
A találkozón további együttműködési lehetőségek tervei is elhangzottak a második félévre vonatkozóan, ez is igazolja, hogy a Sapientia EMTE és a megyei tanács közötti együttműködés fejlesztésének újabb fontos projektje volt a mesterképzősöknek szóló program.


Csíkszereda, 2015. január 31.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774