Fontos felkészülni a következő fejlesztési időszakra

Megbeszélés az Európai Alapok Minisztériumának államtitkárával 

(0 Szavazat)47 megjelenítés

Az Európai Unió 2014–2020-as támogatási időszakának terveiről, feladatairól beszélgetett Szávics Petra, az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára a Hargita megyében működő tanácsadó és pályázatíró cégek képviselőivel május 21-én, a csíkszeredai megyeházán. A találkozón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos is. A megyeelnök örömét fejezte ki amiatt, hogy ilyen fontos minisztériumban kapott képviselőt az RMDSZ, amely így elősegítheti a megye fejlesztési törekvéseit.

– Eddig is igyekeztünk célirányos pályázatokkal minél több európai uniós forrást vonzani a megyébe, és biztos vagyok benne, hogy az államtitkár asszony szakszerű támogatásával a következő pályázási időszakban még több sikeres projektet bonyolíthatunk le megyeszerte – mondta.
Szávics Petra ismertette a következő támogatási időszak főbb irányelveit, elmondta, hogy a minisztérium benyújtotta a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak, amely tartalmazza a tizenegy tematikus célkitűzést, illetve a pénzügyi táblákat, amelyek alapján a pályázatírók készülhetnek a következő pályázási időszakra. Elmondása szerint változik a programozási dokumentumok köre a szóban forgó periódusra, emellett a dokumentumok tartalma is, azok rövidebbek lesznek, és sok pénzügyi táblát és kötelező indikátorokat fognak tartalmazni, amelyeket a projekteknek teljesíteniük kell.
A pályázatíró cégek képviselői gyakorlati kérdéseket tettek fel az államtitkárnak a jelenleg futó pályázatokról, ugyanakkor nehezményezték a közbeszerzési eljárások nehézkességét, szubjektív ellenőrzését, amely bizonyos esetekben jelentősen hátráltatja a projektek lebonyolítását.


Csíkszereda, 2014. május 21.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774