Festészeti és grafikai tábor Ivóban

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Július 31. és augusztus 2. között a Pro Life Alapítvány szervezésében festészeti és grafikai tábor zajlott Ivóban, melynek az Irgó kulcsosházak és étterem adott otthont. A tevékenységek Istók Emőke festőművész vezetésével zajlottak, a munkák témáit mindenki tetszés szerint választhatta ki. Ehhez nagy segítséget nyújtott a festői környezet, a fák, virágok, patak, dombok, erdők.

Mindennapos program volt a reggeli torna, az önvédelem oktatás, íjászat, szabadtéri játékok, társasjátékok, kirándulás, éneklés gitárkísérettel, legendák felolvasása a Székelyföldi Legendáriumból. Emellett a szervezők fontosnak tartották az egészséges életmódra való nevelést is, a gyerekek nagyrészt Góbé termékeket fogyasztottak, de zöldségből, gyümölcsből sem volt hiány.
A táborban 11 gyerek vett részt, akiknek sikerült élménydús vakációzást biztosítani, a szépérzéküket továbbfejleszteni.
A táborban készült munkákat augusztus 20-án 18 órától mutatták be egy kiállítás keretében a székelyudvarhelyi Hagyományőrzési Forrásközpontban. A kiállítást P. Buzogány Attila, a Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa nyitotta meg, annak anyagát Kolumbán Antal Ilonka, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola festészet tanára értékelte. Hargita Megye Tanácsa részéről köszöntő beszédet mondott Ambrus Sándor tanácsos. Az esemény színvonalát kulturális műsor emelte, szavalt a 9 éves Istók Lajos, Simó Annamária pedig gitárkísérettel énekelt. A legjobb alkotások készítői könyvjutalomban részesültek, és minden táborozó emléklapot kapott. A kiállítás megtekinthető szeptember 20-ig.
Az idei tábor sikerén felbuzdulva, az alapítvány jövőre is tervezi hasonló rendezvény megszervezését. A következő alkalmat már nagyobb számú résztvevővel tartanák, a táborozók felét a szórványságból hívnák, ezzel is elősegítve magyar identitástudatuk erősítését.
A projektet Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Csíkszereda, 2013. augusztus 21.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774