Felszerelést kaptak a szárhegyi és a tekerőpataki tűzoltók

(0 Szavazat)123 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa pályázati támogatásával vásárolt 15 rend tűzoltó-egyenruhát adták át november 19-én, kedden Gyergyószárhegyen a helyi önkéntes tűzoltócsapat tagjainak. Az ünnepi eseményen Gábor László polgármester és Györffy Zsolt, az alakulat elnöke is üdvözölte a jelenlevőket, köztük Borboly Csaba megyeelnököt, Petres Sándor alelnököt és Bende Sándor megyei tanácsost, megköszönve a megyei tanács támogatását. 

Györffy Zsolt elmondta, hogy a szárhegyi önkéntes tűzoltók alakulata a Gyergyói-medencében, az elmúlt öt év statisztikai adatai alapján, a riasztások több mint felében más településre sietett, mert szerencsére Szárhegyen ritkán van szükség beavatkozásokra, ha tűzről van szó, akkor is inkább az avartüzek jelentenek problémát. Az idei évben három alkalommal voltak a gyergyói hivatásos tűzoltóknak segíteni, a tavalyi szárazság következtében keletkezett tüzek alkalmával az egész medencébe jártak segíteni a Bucsin-tetőtől Remetéig.
Borboly Csaba, Petres Sándor és Bende Sándor egyaránt gratulált az alakulatnak az eddigi tevékenységéhez és a sikeres pályázathoz. Borboly Csaba szerint, mivel egyre szélsőségesebb az időjárás, a megyei tanácsnak is több figyelmet kell szentelnie a tűzoltóknak. Mint mondta, örömmel vette a hírt, hogy a tűzoltók kisgyerekekkel is foglalkoznak, arra nevelik őket, hogy sürgősségi esetekben mi a teendő. A megyeelnök várja az érintettek javaslatait, hogy milyen fejlesztésekre van még szükség a tűzoltó-alakulatoknál. A megyei tanács képzéseket szervez, ha lesz rá igény, továbbra is pályázatokat ír ki, és az éves megyei költségvetésből is ki tudnak utalni sürgősségi támogatást, ha a helyzet úgy kívánja.
Ugyancsak kedden Tekerőpatakon is átadták a helyi tűzoltóknak a Hargita Megye Tanácsa pályázatán nyert védő- és gyakorlófelszereléseket.
– Mint tekerőpataki születésű örülök, hogy jelen lehetek az önkéntes tűzoltók ezen eseményén, és látom, hogy ez a lelkes csapat pályázik, hasonlóan a szárhegyiekhez, akiknél szintén ma voltam. Örvendetes hír, hogy megalakult az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége, aminek a tekerőpatakiak is alapító tagjai. Bízom benne, hogy ez a szakma egyre nagyobb elismerést fog kapni. A pályázati összegeket a tűzoltók számára duplázni szeretném jövőre – jelentette ki a megyeelnök, majd megtekintette a tűzoltóság két autóját, amely közül az egyik még nincsen technikailag felszerelve. A tűzoltó-alakulat 1929-ben készült zászlóját is megmutatták neki, amelyet a helyiek 1960-ban szereztek vissza egy bukaresti múzeumból.


Gyergyószentmiklós, 2013. november 19.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774