Évet értékeltek Gyergyóremetén

(0 Szavazat)95 megjelenítés

Január 25-én, vasárnap tevékenységi beszámolót tartott Gyergyóremete Helyi Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala a helyi közösségi házban. A polgármesteri hivatal tavalyi tevékenységét Laczkó-Albert Elemér polgármester ismertette. A találkozón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Barti Tihamér alelnök is. 

Igencsak sikeres évet tudhat maga mögött Gyergyóremete, hisz a tavaly több mint 8 kilométer utat javítottak fel, rendbehozták a műfüves sportpályát és a körülötte lévő teret, bővítették a település víz- és szennyvízcsatorna hálózatát, felújították az alszegi óvodát, a tejporgyári iskolát és a három csoportos napközis óvodát, ugyanakkor egy haszonjárművet vásároltak, amivel a falugondnok kiszállítja az ebédet. Ezen kívül népi hangszereket vásároltak és székely ruhákat készítettek, így fellendült a népzene oktatás a faluban. A 2014-es Gyergyóremetei Falunapokon ezért a kimagasló teljesítményért Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megye Közszolgálatáért díjat adományozta a Gyergyóremetei Polgármesteri Hivatalnak, és az V. Székelyföld Napokon átadott Orbán Balázs-díjat is Laczkó-Albert Elemér polgármester vehette át.
Tavaly november végén adták át Gyergyóremetén a 153C jelzésű megyei út feljavított szakaszát, illetve a csutakfalvi Kossuth utca leaszfaltozott szakaszát, a hat méter széles megyei útnak a szélét megerősítették, megemelték az aknatetőket, lefektették a víz- és csatornahálózatot. Az utat az áfából visszaosztott pénzből javították fel.
Gyergyóremete Hargita megyéért sokat tett és tesz, élen jár és példát mutat. Az sem véletlen hogy az államelnök-választás első fordulójában Gyergyóremete érte el a legjobb részvételi arányt a megyében, 62%-ot.
A vasárnapi megbeszélésen ugyanakkor szó esett az idei év költségvetéséről, a folyamatban lévő és tervezett beruházásokról, fejlesztésekről, valamint a felmerülő kérdések és problémák felvetésére is teret biztosítottak.
Remetét életképes közösség lakja, amely megérdemli a fejlődést szolgáló beruházásokat, mint amilyen az EU-komfortos hulladéklerakó lesz. Mint ismeretes Hargita Megye Tanácsa a Környezetvédelmi Ágazati Program 2. tengelyén 46 millió euró értékű projektet nyert, amelynek a finanszírozási szerződését 2013 októberében írták alá. Ennek a projektnek egyik legnagyobb, több mint 14 millió euró értékű beruházása Gyergyóremetén valósul meg. Idén január 9-én aláírták a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszere projektjének talán legfontosabb szerződését, amely a gyergyóremetei EU-konform végleges hulladéklerakó kivitelezésére vonatkozik. A munkavégzés jogát a bukaresti Hidroconstructia Rt. erdélyi részlege által vezetett cégcsoport nyerte. A munkálatok befejezésének határideje: 2015. október 31. Ebben a hulladékrakóban fogják tárolni a megye nem újrahasznosítható háztartási hulladékát az elkövetkező tíz évben.
Az éves beszámolón a megyei elöljárók ismertették a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer projektet vetített képes előadás formájában, amely az alábbi linken tekinthető meg:
http://hargitamegye.ro//upload/public/megyei_hulladek_projekt_bemutato_20150123.pdf

 

Csíkszereda, 2015. január 25.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774