Évértekelőt tartottak a Hargita megyei elöljárók

2014 a lemondás és a szolidaritás éve volt

(0 Szavazat)69 megjelenítés

Hargita megyei polgármesterek, megyei tanácsosok, Hargita Megye Tanácsának igazgatói, a megyei tanács alintézményeinek vezetői tartottak évértékelőt csütörtökön, december 18-án. Év végi beszámolót tartott Borboly Csaba megyeelnök, valamint Barti Tihamér és Incze Csongor alelnök. 

– Az idén sikerült több pénzt lehívni beruházásokra, ez a jó csapatmunkának köszönhető – mondta beszédében Barti Tihamér. A megyei tanács alelnöke arra kérte a polgármestereket, a jövőben is teljes nyitottsággal keressék, hogy közösen keressenek megoldást a hiányosságok orvoslására.
Incze Csongor úgy fogalmazott, nem könnyű az a munka, amit végeznek, és nem is létezik olyan megoldás, amellyel mindenki elégedett. De a nehéz munka gyümölcsét meghozza, amikor egy-egy személy köszönetet mond a megvalósításért, vallotta.
Borboly Csaba a lemondás és a szolidaritás évének nevezte 2014-et, amelyet a térségek közötti jó együttműködés jellemzett.
– A törődést tapasztalta meg ebben az évben, a polgármesterek lemondtak egymás javára bizonyos összegekről, ezt kell folytatni – fogalmazott a megyeelnök. Köszönetét fejezte ki az alintézményeknek, amelyek ha kisebb költségvetéssel is, de folytatták a munkát. – A kalákaprogram is megmutatta, hogy odafigyeléssel, közösségi összefogással, ha a megyei tanács, a helyi önkormányzat, közbirtokosság, vállalkozók, szülők és állami szervek is teszik a dolgukat, kevés pénzből is lehet építkezni. Ennek köszönhetően több javítást eszközöltünk a megye északi részében, a gyergyói térségben, Alcsíkon, de a megye többi részén is. A beruházások kiemelkedő példája a borszéki wellnessközpont megnyitása, de zajlanak a munkálatok Madéfalván, Csicsóban is. Ugyancsak jelentős beruházás az utak javítása, a kisfalvakban is, a megyei tanács Kisfalu programja keretében kiemelten odafigyeltünk az udvarhelyszéki kistelepülésekre. Az erőfeszítéseknek látható eredményei vannak, kis pénzből is – jelentte ki az elöljáró örömét fejezve ki a Gyergyó térségében látható eredményekért is, például Ditróban utakat, csatornarendszereket javítottak fel, Gyergyószentmiklóson pedig a megyei tanács legnagyobb beruházása, a jégpálya munkálatai valósultak meg. Borboly Csaba bizalmának adott hangot, hogy minél hamarabb felkapcsolják a villanyt Borzonton is, hiszen ez a térség legnagyobb hiányossága. – Költségvetés szempontjából nehéz évet hagyunk magunk mögött, de ennek ellenére sikerült eredményeket elérni. Egy ember nem tudja megoldani a problémákat, akkor tudunk előrelépni, ha mindenki jót akar – hangsúlyozta Hargita Megye Tanácsának elnöke. Beszéde végén mindenkinek megköszönte ez évi munkáját, a jövő esztendőre pedig az egymásra figyelést és egymás bátorítását kívánta.

 

Csíkszereda, 2014. december 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774