Energiahatékony panellakások terveit mutatták be a csíkszeredai megyeházán

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Javaslatok egy panellakás energiahatékonyságának növelésére címmel idén másodszorra megszervezett tanulmányi verseny döntőjét december 12-én, pénteken tartották a csíkszeredai megyeháza márványtermében. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Energiagazdálkodási Ügynökség által szervezett versenyt, amelyen öt Hargita megyei középiskola képviseltette magát, Barti Tihamér nyitotta meg.

Hargita Megye Tanácsának alelnöke beszédében kiemelte a középiskolások szerepét a környezetvédelmi kampányokban, projektekben, elmondása szerint ugyanis az integrált hulladékgazdálkodás jövőben induló tájékoztató, tudatosító kampányaiban rájuk van szükség. Továbbá kifejtette, a jövőben szeretnének ebben a témában is tanulmányi versenyeket szervezni. Kiemelte a megyei környezetvédelmi projekt fontosságát, melynek keretében bezárják a jelenlegi szeméttározókat, amellyel, mint fogalmazott, egy ökológiai bombát hatástalanítanak.

Az elkészített terveket négytagú zsűri díjazta: Mara Gyöngyvér, a Sapientia egyetem docense, Szép Sándor egyetemi professzor, Páll Árpád, a Hargita Víz Egyesület elnöke, illetve Abos Ede, a Passzívház Egyesület elnöke.
Szép Sándor a bemutatók végén összegezte az eredményeket elmondva, mindenki nyert valamit a megmérettetés során, főként tapasztalatot arra vonatkozóan, hogy hogyan használjuk ki a lakásunk adta erőforrásokat a lehető leghatékonyabban. A diákok munkáinak megtekintése után Abos Ede építész is bemutatta saját szakmai eredményeit.
Az első helyezésért járó díjakat a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont tanulói vehették át: Barabás Dénes és Balázs Norbert, tanáruk Balázs Mihály.

 

Csíkszereda, 2014. december 12.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774