Előretolt helyőrség Hargita megye északi részén

Két autóval és borszéki tagokkal gyarapodott a hegyimentő közszolgálat

(0 Szavazat)27 megjelenítés

A borszéki Reménység sípályán mutatkozott be február 28-án, szombaton Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának négytagú borszéki különítménye, a gyergyói csapat részeként. Ennek alkalmával a gyergyószentmiklósi és a maroshévízi csapatnak átadták azt a két Dacia Dokker típusú gépjárművet, amelyet a megyei tanács vásárolt számukra. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba megyeelnök, Barti Tihamér alelnök, Bende Sándor megyei tanácsos, Fekete Örs, a közszolgálat vezetője, valamint Mik József polgármester.

Borboly Csaba a hegyimentők szerepét nemcsak a székelyföldi hegyvidéki turizmus biztonságának őrzésében látja, hanem a felnövekvő generációk nevelésében is. Mint beszédében fogalmazott, az itthon maradásban, az „idegyökereztetésben” vállalnak szerepet, különféle programokon keresztül megismertetve a gyerekekkel a vidék szépségeit, mert így erősítik bennük a szülőföldhöz való kötődésüket. Gratulált Mik József polgármesternek, hogy a város szűkös költségvetéséből is vállalta több hegyimentő alkalmazását, valamint a négy új borszéki tag kiképzését (akik épp aznap hajnalban érkeztek haza a kiképzésről; főleg sípályamentésre specializálták őket, hangzott el).
Fekete Örs szerint régi vágyuk teljesült a két új gépjárművel, illetve a négy új minősített hegyimentővel, akiket a gyergyói csapat előretolt helyőrségének nevezett. Barti Tihamér szerint ez az ünnepélyes pillanat is azt mutatja, hogy van fejlesztési potenciál a térségben, hiszen a megyében 1200 kilométernyi felújított ösvény van, 30 sípálya működik. Itt komolyan gondolják a turizmus fejlesztését, és tesznek is érte, hangsúlyozta. Mik József elmondta, a négy borszéki hegyimentő szolgálatba állásával újabb feltétel teljesült ahhoz, hogy Borszék visszaszerezze az országos érdekeltségű fürdőváros címet. Emellett visszaszereznék a balneoklimatikus település minősítést is. Lukács Lehel, a gyergyói hegyimentők vezetője felidézte a borszéki csapat kialakításának történetét az igény megfogalmazásától a megvalósításig. Azt is elárulta, hogy idén egy újabb hegyi menedéket létesítenek a térségben a megyei tanács Barangoljunk Székelyföldön! nevű programja keretében.
Végezetül Borboly Csaba az autók kulcsa mellett ruházatot és fejlámpákat adott át a hegyimentőknek, majd részt vett a Veteránok versenye című jótékonysági rendezvényen, lesiklott a Reménység pályán. Jelezte a működtetőknek, hogy szívesen látnák ezt a pályát is a megyei tanács által létrehozott Hargita sírégió tagjainak sorában.

 

Csíkszereda, 2015. február 28.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774