Elkezdődtek a felújítási munkálatok a kissolymosi úton

(0 Szavazat)146 megjelenítés

Elkezdték a felújítási munkálatokat a 134A megyei úton, a kissolymosi eltérőtől a keresztúri halastavakig tartó szakaszon. A beruházás Hargita Megye Tanácsa egyik legjelentősebb projektjének része.

A kezdéshez összegyűltek a helybéliek, jelen volt továbbá Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Barti Tihamér, az intézmény alelnöke, Nagy Lajos, Románandrásfalva község polgármestere, Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere, valamint Lőrinczi Levente unitárius lelkipásztor. Borboly Csaba elmondta, hogy a Solymosok, Románandrásfalva község mintha el lett volna zárva a megyénktől évtizedeken keresztül, és az elöregedés elég jelentős mértékű, de reméli, a járható út hozzájárul majd ahhoz, hogy a fiatalok vonzóbbnak találják a kisfalvakat.
– Azt az áldatlan állapotot szerettük volna felszámolni, hogy Maros megyén keresztül kelljen bejönni Hargita megye egyik községébe, ezért úgy határoztunk, hogy megépítjük a közvetlen bekötőutat Keresztúrra, és bízom benne, hogy 2016-ig be is fejezzük az építkezést – jelentette ki a megyeelnök.
Barti Tihamér alelnök elmondta, a beruházás összértéke több mint ötmillió lej, ebből az elkövetkező hetekben közel egymillió lejes beruházás fog megvalósulni, ami 960 méter út megvalósítására elegendő. Ez a beruházás kormányzati támogatással valósul meg, és még az idén elszámolják.
Nagy Lajos polgármester szerint lehet szép a táj, ha nincsenek útjaink és elvesznek falvaink.
– Évek óta várunk arra, hogy – ahogy mi mondjuk – a hegyen át, a rövidebb úton tudjunk közlekedni, s remélem, hogy ezzel a beruházással új fejezet kezdődik a község életében – mondta.
Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere, mint fogalmazott, jobban örvendene annak, ha két irányból, párhuzamosan kezdődne el az építkezés, de így is bízik abban, hogy az új útnak köszönhetően a halastavak környékén élénkül a turistaforgalom. Lőrinczi Levente lelkipásztor áldásában azt mondta, a reménytelenség reménységgé változott.
Hargita Megye Tanácsa a 2014. évi első ülését Kissolymoson tartotta, és akkor ígéretet tettek arra, hogy ezt az utat felújítják. A szóban forgó szakasz költségeit a kormány helyi fejlesztési programjából (PNDL) fedezik, az erről szóló szerződést augusztusban írták alá. Ezúttal a szenterzsébetiek is ígéretet kaptak arra, hogy amint lehet, újraaszfaltozzák az utat.

 

Csíkszereda, 2014. november 11.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774