Elkezdődött a VII. Székelyföldi Lovas Ünnep

(0 Szavazat)64 megjelenítés

Nagyszámú érdeklődő előtt nyitották meg a VII. Székelyföldi Lovas Ünnepet Gyergyószentmiklóson, a Krigel Sport Klub szervezésében, valamint a Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalának társszervezésében, ahol a székely zászló felvonásával vette kezdetét a nagyszabású rendezvény.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte az iskolás korba ért lovas ünnep résztvevőit és szervezőit, elmondta, hogy a rendezvényt a minőség szóval lehetne a legjobban jellemezni. – Ez a két nap a lovas, a természet és az ember viszonyáról szól, az ősi, lovakhoz fűződő kapcsolatunk ünnepe. Az utóbbi napokban sokat beszélnek Székelyföld autonómiájáról, véleményem szerint aki meg akarja tudni, hogy mit jelent, jöjjön el erre a rendezvényre, mert ezt autonóm módon, és a székely emberre jellemző közösségi összefogásban sikerült megszervezni. Gratulálok ezért Bajkó Tibornak, és a Kriegel Sport Klubnak, amiért 190 támogatójukkal együtt bemutatják, hogy Székelyföld önmagában is képes nagy dolgokat megvalósítani, és erről szól az autonómia. Nem arról, amikor várjuk, hogy valaki Bukarestből, Budapestről vagy Brüsszelből megoldja helyettünk a problémákat, hanem arról, hogy helyben, saját erőből oldjuk meg azokat. Ezért is úgy gondolom, hogy ez az esemény egy jó üzenet az egész országnak, hiszen aki eljön ezen a hétvégén Gyergyószentmiklósra, a székely vendégszeretet fogja megtapasztalni, és tanulhat az összefogásból, hiszen ebben az országban leginkább összefogásra és békés együttműködésre van szükség – emelte ki Borboly Csaba. Az ünnepségen részt vett Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke is.
Bajkó Tibor örömét fejezte ki, amiért meggyőződése szerint a négyes fogat –a versenyzők, a szervezők, a támogatók és a nézők –  a VII. Székelyföldi Lovas Ünnepen jobb lábbal indultak, és nagyon jól fognak teljesíteni. A főszervező a Csíksomlyói Szűzanya áldását kérte a jó idő érdekében, és biztosította a jelenlévőket, hogy olyan programot állítottak össze, amelynek eredményeként minőségi kikapcsolódást tudnak biztosítani minden résztvevőnek a hétvégén. Kiemelte, csak akkor lehet sikeres a rendezvény, ha mindenki a sajátjának érzi, hiszen ez egész Székelyföld közös ünnepe.  
A kétnapos rendezvényen hetven program közül válogathatnak a résztvevők, köztük tizenegy állandó jellegű programmal, ugyanakkor a fogathajtás meg díjugratás mellett idén sem hiányzik a lovas meg kutyás show, kaszkadőrmutatvány, kutyakiállítás, huszárbemutató, haditorna, lovasíjászat és a polgármesterek versenye. (A részletes programot mellékeltük.)
Az állandó programok között szerepel rajz- és verskiállítás a gyerekeknek meghirdetett pályázat rajzaiból és verseiből (az esemény után az alkotásokat két hétre kiállítják a Sláger Centerben), ingyenes lovaglás gyerekeknek az Orosz Lovarda és a Tatárdombi Lovarda közreműködésével, pónisimogató, hagyományos kovácsbemutató, valamint kézművesvásár. A rendezvényt élőben közvetíti az interneten az erdelyilovas.ro erdélyi magyar lovasportál. A szervezők folyamatosan frissítik az információkat a www.facebook.com/szekelyfoldi.lovasunnep oldalon.


Csíkszereda, 2014. szeptember 20.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774