Elkezdik az inkubátorház építését Székelyudvarhelyen

(0 Szavazat)107 megjelenítés

Az idei év végére be kell fejezni és működőképes kell legyen a Harghita Business Center elnevezésű vállalkozói inkubátorház Székelyudvarhelyen. A munkálatok indítására vonatkozó szerződést kedden, január 6-án írta alá Udvarhelyen a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és a kivitelező cég, a Viaduct Kft. igazgatója, Biedermann András. 

Ez alkalommal tartott sajtótájékoztatót az inkubátorház megépítését magában foglaló Regionális Operatív Program 2007–2013, 4.2-es, A szennyező és használaton kívüli ipartelepek rehabilitációja és új tevékenységekre való előkészítése kiemelt beavatkozási terület keretében leadott Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Harghita Business Center – Vállalkozói inkubátorház elnevezésű pályázatról a megyei tanács alelnöke.
Mint ismeretes, az innovatív gazdaságfejlesztési projekt két részben valósul meg. Az első részében az egykori Megyei Növényvédelmi Közszolgálat II. Rákóczi Ferenc utcai székhelyén tehermentesítették a szennyezett ipari területet, feljavították a talajminőséget és lebontották az építményeket, ezt teljes egészében az Európai Unió (EU) finanszírozta. A második rész az inkubátorház megépítése és működésbe helyezése, ezt ötven százalékban az EU, ötven százalékban Hargita Megye Tanácsa támogatja, összértéke 4 073 099 lej. A kivitelezést egy udvarhelyi cég nyerte meg, így udvarhelyiek építik meg udvarhelyieknek az innovatív gazdaságfejlesztést célzó létesítményt, amely az egész megyének fontos, lehetőséget ad annak bebizonyítására, hogy az innovatív gazdaságfejlesztés jelenthet komoly húzóerőt a megyében, fogalmazta meg Barti Tihamér.
– Udvarhely és környéke gazdasági szempontból húzó régiója a megyének, sok életképes vállalkozás székhelye. Olyan földrajzi és gazdasági régió, ahol a termelő- és a feldolgozó ipar a legnagyobb arányban biztosít munkahelyet. Ez a tény és az udvarhelyi vállalkozói szövetkezetek garanciát jelentenek, hogy az innovatív gazdaságfejlesztés életképes és eredményes lesz – mondta Hargita Megye Tanácsának alelnöke.
A kivitelező cég igazgatója határidőre elkészített, minőségi munkáról biztosította a jelenlevőket.
Az inkubátorházban 48 irodahelyiség lesz, ezenkívül úgynevezett közös használatú terek, mint titkárság, konferencia-, tárgyaló- vagy kiállítóterem.
A projekt általános célja Székelyudvarhely és térsége fenntartható gazdasági-társadalmi fejlesztése, az üzleti környezet javítása az üzleti infrastruktúrába való beruházás révén.


Csíkszereda, 2014. január 6.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774