Elérhetőbbek lesznek a kisfalvak sürgősségi esetekben

Újabb készenléti járműveket vásároltak Hargita megyének

(0 Szavazat)46 megjelenítés

A sürgősségi ellátást biztosító központok felszereléseinek korszerűsítése című pályázat révén Hargita megye számára megvásárolt készenléti járműveket mutatták be a június 18-i csíkszeredai projektzáró sajtótájékoztatón. A megyeháza előtt felsorakozott járművek beszerzéséről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér, az intézmény alelnöke, Andrei Jean-Adrian prefektus, Gheorghe Pop, az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU Olt) parancsnoka, Péli Levente, a megyei tanács beruházási vezérigazgatóságának igazgatóhelyettese és Lőrinczi Margit, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség Hargita megyei kirendeltségének vezetője beszélt.

Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy ezáltal az egész megyében sikerül csökkenteni a beavatkozások reakcióidejét, ami fontos a kisfalvak szempontjából is, hiszen Hargita Megye Tanácsa ugyanazon körülmények megteremtését szeretné elérni a kistelepüléseken is, mint városon. Barti Tihamér a közintézmények közti jó kapcsolat eredményének nevezte a projekt megvalósulását, és ennek folytatására törekszik a továbbiakban, újonnan megválasztott alelnökként. Andrei Jean-Adrian gratulált a megyei tanácsnak a projekt kivitelezéséért, és a megye szempontjából hasznosnak nevezte a speciális járművek beszerzését.
A megyeháza előtti parkolóban felsorakoztatott járműveket a sajtótájékoztató után a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola másodikos tanulói vették birtokukba.
A Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyében működő Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségeinek (ISU), valamint az ezekhez tartozó SMURD-egységek felszerelése összesen 16 elsősegélynyújtáshoz szükséges mentőautóval, két intenzív ellátáshoz szükséges mentőautóval, 22 vízzel és habbal dolgozó kis kapacitású terepjárművel, valamint négy vízzel és habbal dolgozó nagy kapacitású terepjárművel egészült ki. Ebből Hargita megyébe három elsősegélynyújtó mentőautó, három kis kapacitású, vízzel és habbal dolgozó terepjármű, valamint egy nagy kapacitású, vízzel és habbal dolgozó jármű érkezett. (További részletek a mellékelt sajtóanyagban.)
Lőrinczi Margit, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség Hargita Megyei Területi Irodájának vezetője elmondta, hogy ez a második olyan projekt a megyében, amely a sürgősségi ellátás javítását célozza. Az elsőben Hargita megye eddig hat, nagyobb kapacitású készenléti járművet szerzett be, és a hetediket, amely nukleáris vagy vegyi katasztrófa esetén is alkalmazható, Maros megyével közösen használhatja. A területi iroda vezetője elmondta, hogy hamarosan aláírják a finanszírozási szerződését a harmadik projektnek, amellyel a Központi Fejlesztési Régió hat megyéjének egy-egy kétéltű járművet vásárolnak, ezekkel az eszközökkel sürgősségi esetekben a legnehezebb terepre is el lehet jutni.

 

Csíkszereda, 2014. június 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774