Dolgoznak a csíkszeredai megyei kórházban

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Folytatódnak a korszerűsítési munkálatok a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, s habár január végére kellett volna befejezni az új intenzív osztály munkálatait, a hét elején szállította a helyszínre a gyártó (SIMET cég, Olaszország) azokat a speciális rézcsöveket, amelyek a medikális gázok körforgásához szükségesek. Ezek a csövek összekötik a termeket a gépházzal, ahonnan a medikális gázokat kapja a kórház. 

Ezek beszerelése után elkészül az intenzív osztály három terme, a nővérek szobája és az ehhez tartozó mellékhelyiségek, illetve a műtőkhöz vezető folyosó. Továbbá hőbefúvókat kell még beszerelni, amelyek legyártása (Action Clima, Olaszország) is késett, ezért ezekre a szerelési munkálatokra a rézcsövek beszerelése után kerül sor.
A munkálatok késésének oka a rézcsövek és a hőbefúvó gyártási idejének elhúzódása. A fűtőberendezéshez szükséges alkatrészek szállítása is befejeződik február harmadik hetében. A helyiségek belső elrendezése befejeződött, a szállítás után a különböző berendezések felszerelése körülbelül egy hetet vesz igénybe. Ezzel egy időben, az elkövetkező napokban a villanyszerelést is megkezdik, illetve a mellékhelyiségek felszerelését. A február 2-án benyújtott ütemterv szerint a kivitelező cég vállalta, hogy február végére befejezik a megkezdett munkálatokat, a következő lépésben pedig a szemészet felé vezető folyosó helyiségeiben folytatják a munkát.
Amint látható, távoli, Hargita Megye Tanácsától független beszállítóknak van kiszolgáltatva a projekt, ezért a megyei tanács nem tud felelősséget vállalni a munkálatok határidejének csúszásáért. Az intézmény szakemberei viszont mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb befejeződjenek a munkálatok, és továbbra is kérik, hogy aki hisz a beruházás fontosságában, segítsen, hiszen odafigyeléssel, egymás biztatásával, segítséggel, pozitív hozzáállással be lehet fejezni a kórház modernizálását.
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat fenntartó Hargita Megye Tanácsa nem késleltette a munkálatokat, és a terveknek megfelelően dolgoznak tovább, hiszen minél előbb szeretnék befejezni a munkálatokat. Az ehhez szükséges összeget a megyei tanács belefoglalja idei költségvetésébe.


Csíkszereda, 2015. február 3.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774