Bővítenék a gazdák piacát

Új szövetkezetbe tömörültek székelyföldi tejtermelők

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Új lehetőség nyílt a székelyföldi tejtermelők számára termékeik értékesítésére: július 5-én a csíkszeredai megyeházán öt szövetkezet részvételével megalakult a Székelyföldi Tejtermékeket Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezet, amely a multinacionális vállalatok által szabott alacsony árakkal szemben nyújt védelmet

. A cél a termékek egységes értékesítése, egy személy foglalkozna az értékesítéssel, marketingtevékenységgel, reklámozással, kiállításokon-vásárokon való részvétellel. A gazdáknak pedig biztos piacuk lesz, teljes mértékben oda tudnak figyelni a minőségi termékek előállítására. Hargita Megye Tanácsa a vidékfejlesztési egyesületén keresztül támogatja az indulást.

A pénteki ülésen az öt mezőgazdasági szövetkezet egy úgynevezett 3. fokozatú szövetkezetbe tömörül. Ezek a keresztúri Nagy-Küküllő, a szépvízi Csengő, a gyimesközéploki Tatros, a Kézdi Lacto-Coop és a tusnádi Agro Com Sic, amelyek 2. fokozatú szövetkezetek, és a tagjai adókedvezményben részesülnek. A most megalakult 3. fokozatú szövetkezetben nem jár újabb adókedvezmény, hanem egyelőre az elsődleges célja és előnye a népszerűsítés és a költséghatékonyság, ugyanis egy személyt alkalmaznak, akinek napi nyolc órában az lesz a feladata, hogy az öt szövetkezet termékeit népszerűsítse, építse a piacot, kiállításokon vegyen részt.

„Azt szeretnénk elérni, hogy az öt szövetkezettel, amelyek létrehozásánál bábáskodtunk, erősítsük az összefogást. Hisszük, hogy a szövetkezetek ernyőszervezetbe tömörülve, a közösségi támogatás lehetőségét kihasználva a piacon jobban tudnak érvényesülni, nőhet a bevételük, és több munkahelyet hozhatnak létre. Hargita Megye Tanácsa vállalta, hogy továbbra is segíti őket ebben, és felkértük a helyi önkormányzatokat és a szomszédos megyéket is, hogy használják ki ezt a törvény adta új lehetőséget. Székelyföldön a gazdaság a természeti adottságokra, az egészséges környezetre építhető, valamint helyi termékeinkre” – nyilatkozta az alakuló ülést követően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2019. július 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774