Borboly Csaba: politikusok helyett szakemberek foglalkozzanak a mezőgazdasággal

(0 Szavazat)30 megjelenítés

A második évfolyam indult a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara csíkszeredai kihelyezett vidékfejlesztési agrármérnök mesteri képzésén, harminchét hallgatóval. 

A szeptember 13-án a Márton Áron Gimnázium dísztermében tartott tanévnyitón a hallgatókon és tanáraikon kívül jelen volt Jakab István, a magyar Országgyűlés alelnöke, Budai Gyula, a magyar Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Káposzta József dékán, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A megyeelnök beszédében a mezőgazdaság depolitizálásának szükségességét hangsúlyozta, amihez minél több felkészült szakemberre van szükség, és szerinte ezt a folyamatot segíti a Szent István Egyetem a kihelyezett tagozat működtetésével.
– Szeretném, ha minél kevesebb dolgunk lenne a mezőgazdaság terén nekünk, politikusoknak. Az itt képzett szakemberek tudásának a segítségével le lehet dolgozni vidékünk hátrányait, és előnyt lehet belőlük kovácsolni. Amíg nincsenek jól felkészült szakértőink, akik elmondhatják véleményüket egy-egy közügyben, addig a rétyihez hasonló beruházásoknál rabszolgaként fogják dolgoztatni a helybélieket, és mások fogják kihasználni a helyi erőforrásokat. Ezt az állapotot meg kell szüntetnünk – jelentette ki Borboly Csaba köszönetet mondva a magyar kormánynak azért, hogy Csíkszeredában támogat ilyen képzést.
Az elöljáró arra kérte a másodéves mesterképzős hallgatókat, hogy szakdolgozatukban tárják fel a Hargita megyében fellelhető számos jó kezdeményezést, szakmai szervezetek tevékenységét, és így segítsék a megyei tanács agrárstratégiájának megvalósítását, sőt mint mondta, szeretné viszontlátni őket a megye szakmai szervezeteiben, akár tanácsadóként az illetékes intézményekben.

Csíkszereda, 2013. szeptember 14.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774