Borboly Csaba határozott lépéseket vár a kormánymegbízottól

A Hargita megyei prefektusnak cselekednie kell megyehatárügyben

(0 Szavazat)34 megjelenítés

A szükséges jogi lépések megtételére kérte Petres Sándor prefektust Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Hargita és a szomszédos megyék határán lévő települések közti határviták ügyében. A megyeelnök a kormánymegbízottnak arra a korábbi válaszára reagált, amelyben Petres Sándor kifejti, hogy a perek indításával megvárná a Gyergyószentmiklós és Almásmező, valamint a Tusnád és Sepsibükszád között jelenleg folyó eljárás végét, mert az ezekben az ügyekben születő jogerős ítéletek alapján megállapítható, hogy szükség van-e újabb perekre, vagy újabb békítő tárgyalásokra lehet sort keríteni a felek között.

Borboly Csaba a határviták kapcsán a prefektustól határozottabb cselekvést vár, hiszen a megye, illetve települései lakosságának érdekeiről van szó, ami a kormánymegbízott számára sem lehet közömbös, és nem halogatható a korábbi perek ítéleteire várva. Az elöljáró úgy látja, lépni kell, hiszen lassan generációkon átívelő vitákról van szó, és ha így folytatjuk, az igazságszolgáltatás egyes döntéseire várva, akkor az unokáinknak sem szolgáltatnak igazságot. Mindegyik településsel, illetve megyével való vitában egyszerre kell lépni, véli a megyei tanács elnöke.
– Meggyőződésem, hogy a prefektus úr többet tehetne az ügy megoldása érdekében, és arra kértem, mielőbb cselekedjen. Egy kormánymegbízott mozgástere nagyobb annál, mint amennyinek jelenleg tanúi lehetünk, és olyan dolgokat is véghezvihet, amelyek megőrződnek az emberek emlékezetében, és amelyeket a nevéhez kötnek – nyilatkozta Borboly Csaba.
A megyeelnök a következő települések határvitájában kéri a jogi lépések megtételét: Hargita és Bákó megye határán Kászonaltíz–Dormánfalva, Csíkszentmárton–Dormánfalva, Csíkszentgyörgy–Dormánfalva, Csíkszentgyörgy–Aszó, Csíkszentgyörgy–Ágas, Csíkpálfalva–Ágas, Csíkszépvíz–Ágas; Hargita és Neamț megye határán Gyergyószentmiklós–Almásmező, Gyergyószentmiklós–Damok; Hargita és Maros megye határán Románandrásfalva–Székelyvécke, Parajd–Szováta, Maroshévíz–Palotailva; Hargita és Kovászna megye határán Tusnád–Sepsibükszád.

 

Csíkszereda, 2014. november 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774