Borboly Csaba bízik a további párbeszédben a szárhegyi kastély ügyében

(0 Szavazat)46 megjelenítés

Ezúton is elnézést kér Vormair Istvántól, a Lázár-kastély egyik tulajdonosától Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, amiért egy félreértés nyomán azt állította, hogy Vormair István nem válaszolt felkérésére, miszerint Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a kastélyba látogasson 2014. március 18-i Hargita megyei útja alkalmával. 

Mint utólag kiderült, a társtulajdonos pozitívan válaszolt, ám az e-mailt a megyei tanács rendszerének beállítása alapján nem a megyeelnöknek, hanem az intézmény jogászainak továbbították, és a szárhegyi ingatlanról folyó per anyagai közé került, így Borboly Csaba nem értesült róla. Ellenben az elöljáró érthetetlenül szemléli azt a magatartást, amelyet Vormair István tanúsít szinte fenyegető módon, és amely tiltakozó levelének végkicsengése. A megyeelnök mindig is a tárgyalásos megoldások híve volt, és rengeteg erőfeszítést tett, illetve még mindig próbál tenni annak érdekében, hogy a Lázár-kastélyt a köz érdekében használják. Számtalanszor egyeztetett eddig is az örökösökkel, ezért nem érti Vormair István hangvételét. Szeretné, ha a szárhegyi kastély társtulajdonosa ugyanolyan jóindulattal keresné az együttműködés lehetőségeit, ahogyan azt korábban is tette, és nem folytatná a párbeszédet abban a hangnemben, amilyenben legutóbbi levelét fogalmazta. Borboly Csaba szerint jó volna, ha Vormair István újragondolná a kastélyban kalákában végzett javítási munkálatok lehetőségét, a résztulajdonos ugyanis a szárhegyiek falugyűlésen közösen megfogalmazott, illetve a megyei tanács erre vonatkozó januári kérelmét visszautasította.
A megyei tanács elnöke reméli, sikerül tisztázni minden félreértést. Hargita Megye Tanácsa a kastély tulajdonosaival folytatja az egyeztetéseket az ingatlan használatáról, mert a cél továbbra is az, hogy a kulturális központ ezentúl is rendeltetésének megfelelően végezhesse tevékenységét.
A megyei tanács elemzőcsoportja az örökösökkel folytatott egyeztetésekről, a Lázár-kastély helyzetéről 2014 januárjában jelentést készített, amely elérhető itt: http://elemzo.hargitamegye.ro/a-gyergyoszarhegyi-lazar-kastely-tulajdonjoga-es-tevekenysege-korul-kialakult-helyzet/ A téma iránt érdeklődők további információt találhatnak a megyei tanács Lázár-kastéllyal kapcsolatos aloldalán: http://hargitamegye.ro/lazar-kastely.html


Csíkszereda, 2014. március 30.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774