Biztosítják az utak téli karbantartását Hargita megyében

(0 Szavazat)60 megjelenítés

Az utak téli karbantartására meghirdetett közbeszerzési eljárás borítékbontását november 17-én tartotta Hargita Megye Tanácsa. Mint arról korábban beszámoltunk, hároméves keretszerződés megkötésére hirdetett versenytárgyalást a megyei tanács, a megye négy térségét 24 kisebb csoportra („lot”) osztották le községek szerint: Csík térségét tíz, Gyergyó és Keresztúr térségét négy-négy, Székelyudvarhely térségét pedig hat csoportra.

Azokra a részekre, ahol egy jelentkező volt, a napokban megkötik a szerződést, ahol több jelentkező is van, ki kell várni a hatnapos óvási időszakot. Azokra a szakaszokra, amelyekre nem jelentkezett kivitelező, újra kiírják a közbeszerzést, és amíg meglesz a licit nyertese, a helyi önkormányzatokkal kötnek szerződést a téli karbantartás biztosítására.
Szerződést kötnek a Viaduct Kft.-vel Csík térségében a Csíkmindszent–Csíkszereda bejárata, Csíkbánkfalva–Csíkmindszent, a 123C jelzésű megyei út fitódi szakasza, a 123E jelzésű megyei út Csíksomlyó–Csíkcsomortán–Csíkpálfalva–Csíkdelne-szakasz téli karbantartására. Szintén a Viaduct Kft.-vel kötnek szerződést Udvarhely térségében Maros megye határa – székelymuzsnai eltérő, székelymuzsnai eltérő – Kányád, Városfalva–Homoródszentpál, Kányád–Székelydálya–Városfalva, a 137A jelzésű megyei út kányádi szakasza, Kányád – Brassó megye határa, Brassó megye határa – Városfalva, Oroszhegy központja – Székelyudvarhely bejárata, 13A jelzésű országút – Ülke – Tibód útszakaszra.
A Wikend Forest Impex  Kft.-vel Gyergyó térségében a Bélbor – 15-ös jelzésű országút, Gyergyóholló bejárata – 15-ös jelzésű országút szakaszaira szerződnek.
A Kanal Construct Serv Kft. Keresztúr térségében a Tordátfalva–Kobátfalva karbantartására nyerte meg a licitet.
Székelykeresztúr térségében az újlaki eltérő és Kissolymos, valamint a Kissolymos és Újlak közötti szakaszokra a Multipland Kft.-vel kötnek szerződést, akárcsak Udvarhely térségében az Udvarhely kijárata – Keresztúr bejárata, Székelylengyelfalva – 13A jelzésű országút, illetve Bikafalva–Farcád közötti útszakaszra.


Csíkszereda, 2014. november 19.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774