Befejezéséhez közeledik a CCIC európai uniós projekt

Az innováció erősítése a közszférában

(0 Szavazat)45 megjelenítés

A CCIC – Összetett kihívások, innovatív városok elnevezésű európai uniós projekt zárókonferenciáját az olaszországi Genovában tartották október 15–18. között, amelyen részt vett a romániai partner, Hargita Megye Tanácsának képviselete is. A találkozón 14 partnerintézmény munkatársai voltak jelen tíz országból. 

A konferencián bemutatták azokat a jó példákat, amelyek a projekt biztosította partnerségnek köszönhetően valósultak meg. A projekt része az INTERREG IV európai uniós programnak, amelynek fő célja a régiók közötti együttműködés. Ismertették a program keretében megvalósuló projektek jelenlegi helyzetét, és a 2014–2020-as időszak perspektíváit.
A konferencia második részében esettanulmányokat mutatott be az észtországi, az olasz, a finnországi és a svédországi partner. Minden jelenlevő delegáció beszámolt arról, hogy a regionális kivitelezési tervet hogyan használják a városok fejlesztése érdekében. A partnereknek lehetőségük adódott a tapasztalatcserére.
Hargita Megye Tanácsának képviselői bemutatták azokat a tapasztalatokat, amelyeket a projektben szereztek, a kivitelezési tervvel kapcsolatos ötleteiket.
A projekt lezárásához szükséges tevékenységekről a bulgáriai főpartner tartott előadást.
A találkozó hozadéka többek között Hargita megye népszerűsítése, a partnerekkel való további együttműködés, más európai uniós projektben való részvétel lehetőségeinek megbeszélése volt, számoltak be Hargita Megye Tanácsának munkatársai, akik fontosnak tartják a projekt utóéletét is. Az ezzel kapcsolatos teeendőkről az elmúlt napokban tanácskoztak.
Egy szakmai találkozó megszervezését tervezik, ahol a helyi döntéshozókkal, elöljárókkal ismertetik a projekt eredményeit.
Továbbá tervezik a jó példák összegyűjtését, a Hargita megyeieket és a külföldi partnerektől hallottakat is, amelyeket egy kiadványban csoportosítanak, és ismertetik a helyi érintettek körében. Ennek haszna a népszerűsítés mellett, hogy a más vidékeken használt minta itthon is kipróbálható lesz. A cél az, hogy a hazai szervezetek és önkormányzatok is bekapcsolódjanak a programba a jó példák átvételével, illetve sajátjaik bemutatásával.


Csíkszereda, 2014. október 28.   

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774