Balkán-bajnokság házigazdája lesz Csíkszereda

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Rangos sporteseménynek ad otthont Csíkszereda szeptember második hétvégéjén, 6-án és 7-én, az Erőss Zsolt Arénában zajlik ugyanis a 2013-as cselgáncs-Balkán-bajnokság. A Hargita Megye Tanácsa által is támogatott sporteseményről augusztus 30-án, pénteken tájékoztatta a sajtót Ion Pandele, a Román Cselgáncsszövetség titkára, Silló István, a Hargita Megyei Cselgáncsszövetség elnöke, valamint Ráduly Róbert Kálmán, a házigazda megyeszékhely polgármestere.

Az országos szövetség titkára köszönetét fejezte ki Csíkszeredának, amiért vendégül látja a bajnokságot, majd a sportesemény fontosabb számadatait osztotta meg a hallgatósággal.
– Az idei bajnokságon kilenc ország vesz részt: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Görögország, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Törökország. Hét-hét súlycsoportban versenyeznek nők és férfiak egyaránt. Biztosak vagyunk benne, hogy lesz romániai érem is, abban pedig bízunk, hogy a megszokott 5-6-nál többet szereznek a versenyzőink – nyilatkozta Ion Pandele.
Silló István meghatározó fontosságú eseménynek nevezte a Balkán-bajnokságot. Mint mondta, többéves sikertelen próbálkozás után végre Csíkszereda készítheti elő a nemzetközi versenyt.
– Három magyar versenyző is képviseli térségünket a tornán. Papp Róbert Flórián a csíkszeredai dzsúdócsapatot képviseli. Farkas Zoltán is versenyezik, igaz, ő már Nagyváradra igazolt Csíkszeredából. A harmadik székelyföldi versenyző pedig Lukács Arnold Kézdivásárhelyről – mondta a megyei szövetség elnöke.
Ráduly Róbert Kálmán polgármester a város egyébként is pezsgő sportéletét emelte ki, amelynek újabb színfoltja lesz a küzdősportbajnokság.
– Csíkszeredában van néhány kiemelt sportág, a nyárisportok közül a bicikli mellett a dzsúdó az egyik legfontosabb. Nemcsak a város, hanem vonzáskörzete is szervesen bekapcsolódik a cselgáncséletbe, hiszen ez nem a pénz, hanem az ész és az egészséges test sportja – magyarázta az elöljáró.
A sajtótájékoztató végén Ion Pandele hozzátette, reméli, hogy a mintegy 150 vendég – sportolók és kísérőik – jól fogja érezni magát Csíkszeredában.

Csíkszereda, 2013. augusztus 30.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774