Az újtusnádi iskolánál kalákáztak

(0 Szavazat)64 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa által kezdeményezett kalákasorozat újabb állomása a Tusnád községi Imets Fülöp Jákó Általános Iskola újtusnádi régi épülete volt, amelynek a tetőszerkezetét újították fel a megyei tanács által kiutalt 14 ezer lejből.

A Hargita megyei kaláka a gyermekeinkért elnevezésű program célja a megye azon tanintézeteinek – iskolák, óvodák és napközi otthonok – megsegítése, amelyek nem kaptak működési engedélyt, mivel pénzügyi helyzetük miatt nem tudták elvégeztetni az ehhez szükséges munkálatokat. Ezt Borboly Csaba megyeelnök kezdeményezte szeptember végén, aki maga is kilátogatott a több napja tartó munkálatok helyszínére Tánczos Barna szenátorral együtt november 21-én, csütörtökön. Az utóbbi két tanácsülésen Hargita Megye Tanácsa által kiutalt összegekből összesen közel száz óvoda- és iskolaépület vár javításra, a helyi lakosok, szülők, tanárok összefogásával. Borboly Csaba elmondása szerint a jövő heti, Tusnádfürdőn tartandó kihelyezett ülésen újabb húsz oktatási intézménynek utalnak ki támogatást.
– A kezdeményezésünk ügye jó irányban halad. Öröm látni, hogy az emberek szívesen jönnek kalákázni, nem kényszerből, és abban bízom, hogy e sorozat végén nagyon sok gyerek számára tudunk megfelelő körülményeket biztosítani, hogy a víz ne folyjon a nyakukba, a szél ne fújjon át az osztálytermen, az legyen kifűtve, ne kabátban kelljen tanulniuk, legyen vezetékes vizük. Jövőre a kis vidéki kultúrotthonok támogatásával folytatjuk, ezeket is rendbe lehet tenni kalákával – nyilatkozta a megyeelnök.
Tánczos Barna szenátor, aki maga is beállt a cseréprakó sorba, szenzációsnak nevezte a kezdeményezést.
– A hagyomány szelleme ma is él, azt látjuk, hogy az emberek jó hangulatban kalákáznak, és mi azért jöttünk, hogy ne csak az irodából segítsük ezt a folyamatot – jelentette ki a szenátor.
A kalákában részt vett Rafain Endre polgármester is, akinek elmondása szerint a községben számos probléma akad a középületeknél, de mivel a megyei költségvetés is véges, annyit mertek kérni, amennyiről biztosan tudták, hogy meg is kapják.
A résztvevők a megyei tanácstól Összetartozás jelvényt és emléklapot kaptak.
A támogatott oktatási intézményekről tájékozódhatnak a https://www.facebook.com/kalakaHR?fref=ts és a http://kalaka.hargitamegye.ro oldalon, valamint a következő linken található térképen: http://kalaka.hargitamegye.ro/terkep/.


Csíkszereda, 2013. november 21.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774