Az összefogás ünnepe Csíkmindszenten

(0 Szavazat)36 megjelenítés

A multifunkcionális sportcsarnok újranyitására gyűlt össze pénteken, szeptember 20-án Csíkmindszenten a község apraja-nagyja, elöljárók, támogatók, de megtisztelték jelenlétükkel az ünnepséget a község magyarországi testvértelepüléseinek képviselői is. 

Példás összefogás eredményeként épült újra a tavalyi év februárjában leégett csíkmindszenti sportcsarnok, elöljárók, intézmények, vállalkozók, anyaországi testvértelepülések, civilszervezetek nyújtottak anyagi támogatást és segítséget a munkában, több százan kalákáztak az építésnél. A sportcsarnok oldalán elhelyezett táblán valamennyi támogató nevét feltüntették, ezzel is köszönetüket fejezik ki a helyiek.
– Nem csak sportcsarnok, hanem nemzeti szimbólum épült Csíkmindszenten – mondta Pál Péter, Csíkszentlélek község polgármestere a pénteki ünnepségen, hiszen magyar összefogással, erdeinkből hozott fával épült meg a létesítmény, amely örökség az utókornak. Az elöljáró ismételten köszönetét fejezte ki minden hazai és magyarországi támogatónak.
Csodának nevezte dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, hogy másfél évvel a tragédia után újranyithatták a sportcsarnokot, ehhez gratulált a közösségnek. Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármester úgy fogalmazott: a támogatók csupán a dolgukat tették. A helyiek hite másokra is átragadt, és megtalálták a megoldást arra, hogy segítsenek – tette hozzá. Korodi Attila parlamenti képviselő szerint a sportcsarnokot hittel, optimizmussal lehetett újraépíteni, erről tettek tanúbizonyságot a helyiek és a támogatók.
Hargita Megye Tanácsa is támogatta a beruházást, a pénteki ünnepségen Becze István tanácsos képviselte az intézményt. Beszédében az összefogás ünnepének nevezte a sportcsarnok újranyitását, hangsúlyozta a létesítmény fontosságát a közösség életében, amely számos rangos eseménynek adhat otthont.
– A megyei tanács döntéshozói szem előtt tartják a közösség igényét, így számukra is elengedhetetlen volt, hogy támogassák az építkezést – mondta, és Borboly Csaba megyeelnök, valamint az önkormányzati testület nevében is gratulált az elvégzett munkához.
A magyarországi Nyársapát és Tolmács testvértelepülések képviselői is köszöntötték a helyieket és elöljáróikat, Tamás József püspök pedig megáldotta az intézményt.
Az ünnepségen fellépett a csíkmindszenti Fürgölő néptánccsoport, zenélt a csíkszentmártoni fúvószenekar. A sportcsarnok ünnepélyes újranyitása után az udvaron felállított színpadon folytatódott a program kulturális és szórakoztató műsorokkal.

Csíkszereda, 2013. szeptember 21.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774