Az ökobarát közlekedést bemutató fotókat díjaztak

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Átadták az Európai Mobilitási Hét alkalmával a Hargita Megye Tanácsának Energiagazdálkodási Ügynöksége által másodjára meghirdetett fotópályázat díjait. Az Ökobarát közlekedés az utcádban címmel szervezett verseny idei mottója „A mi utcánk, a mi választásunk” volt. A díjakat szeptember 29-én a csíkszeredai megyeháza gyűléstermek előtti terében adták át, ahol a beérkezett alkotásokat is meg lehet tekinteni. 

A szervezők a mottóból kiindulva az emberek, családok figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy a megszokott, környezetünkre káros közlekedési formák helyett éljenek a környezetbarát közlekedés lehetőségével a hétköznapokban, ezáltal is tisztább környezetet, valamint egészségesebb életmódot alakítva ki a magunk és embertársaink számára. A versennyel arra ösztönözték a gyermekeket és felnőtteket, hogy közlekedjenek gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedési eszközökkel.
A beérkezett pályamunkákat háromtagú zsűri: Csúcs Mária televíziós riporter, Szabó Attila fotóművész és Túros Eszter művészettörténész bírálta el.
A kiállításmegnyitóval összekötött díjátadón Túros Eszter értékelte a fotókat. Mint mondta, a fotópályázatnak akkor van igazán értelme, hogyha valamit tud mondani a máról a mának. 
– Olyan témával állunk szemben, ami arra serkentheti a fotóst, hogy új látásmódokat keressen. Ehhez képest nem érkezett olyan sok pályamunka, viszont örvendetes, hogy ennyi is érkezett. Reméljük, hogy a továbbiakban mind nagyobb népszerűségre tesz szert a kezdeményezés, és hogy egyre többen bekapcsolódnak abba, hogy a művészet által ökobarát módon gondolkodjanak – fejette ki a művészettörténész.
A fotópályázat első díját Simó Attila kapta, nyereménye egy 500 lejes vásárlási utalvány, amely levásárolható a Kerékvár kerékpáros szaküzletben. Második helyezett Veress Albert, aki 350 lejes vásárlási utalványt nyert, amelyet levásárolhat a Zerge szakboltban, harmadik díjazott pedig Császár-Pál Ferdinánd, aki 250 lejes vásárlási utalványt nyert, és szintén a Kerékvár kerékpáros szaküzletben vásárolhatja le. Dicséretben részesült Gergely Miklós-Csaba, valamint Bocz Tihamér, akik ugyancsak a Kerékvárban levásárolható 50 lejes utalványt nyertek.


Csíkszereda, 2014. szeptember 29.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774