Az a szép... - Gasztrokulturális kiállítás és vásár Bukarestben

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Harmadik alkalommal rendezi meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) bukaresti fiókja és a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara január 24–25-én, szombaton és vasárnap 11–19 óra között Bukarestben az Az a szép... nevű, hagyományos székely termékek vásárát. A helyszín ezúttal is a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet udvara.

Az előző két vásár sikere mind a vásárlóközönség, mind a termelők számára egyértelművé tette, hogy megéri Bukarestben vásárt szervezni és jelen lenni a román közönség előtt. A szervezők arra törekedtek, hogy minél sokszínűbb legyen a rendezvény, ezért különböző kulturális programokkal készültek a bukaresti érdeklődők számára. Gyerekfoglalkozás, kiállítás, néptáncbemutató, valamint egy meglepetés jazzkoncert is gazdagította a programot, és ez nem lesz másként a harmadik vásáron sem. „A sok minőségi, kiváló termék mellett tartalmas kulturális hétvégét is szeretnénk adni Bukarestnek a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet udvarán zajló program által” – nyilatkozták a szervezők.
Az eredményes együttműködés jegyében a két szervezet ez alkalommal is szívesen látja a gyerekeket a farsangi hangulatot idéző, szombaton és vasárnap 11 órától, félóránként induló csoportokban szervezett farsangi maszkkészítő foglalkozáson, ugyanakkor a szülők is találnak kedvükre való programot a farsangi hangulat fokozásához.
A szombati és vasárnapi otthoni ebéd helyett ezúttal is érdemes a vásár helyszínén főzött bográcsos gulyáslevesből és egyedi desszertből lakomázni.
Ez alkalommal a szokásosnál gazdagabb termékkínálattal érkeznek a székely termelők a román fővárosba, hiszen már jó néhány termelőnek visszatérő vásárlója is van.
A szervezők tombolasorsolással igyekszenek közelebb csalogatni a vásárlókat, ahol a nyertesek egy-egy, székely termékekkel bőségesen megrakott ajándékkosarat nyerhetnek.
Az RMKT bukaresti fiókja hosszú távú tervei között szerepel, hogy a székely termelőket még közelebb hozzák a bukaresti közönséghez. Tematikus kirándulásokat szerveznének Székelyföldre, az ottani kultúra, gasztronómiai gazdagság, vendégszeretet és a lenyűgöző környezet adottságaira építve. Esetenként egy-egy termelőt is meglátogatnának, hogy megismerjék és megtapasztalják, miként készülnek az egyedi székely termékek.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774