Árnyékra vetődés a prefektusi kollégium ülésén

A fogyatékos személyeket besoroló bizottság szabályosan végzi a munkáját

(0 Szavazat)32 megjelenítés

A felnőtt fogyatékos személyeket besoroló bizottsággal kapcsolatban – amely Hargita Megye Tanácsának alárendeltségében működik – a Hargita megyei prefektusi kollégium október 27-i, hétfői ülésén olyan állítások hangzottak el a sajtó nyilvánossága előtt, amelyekhez az ott jelen lévő Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke közleményben kíván pontosítást fűzni. 

Elhangzott, hogy a fent említett bizottság működésében a megyei szociális felügyelőség a 2014. márciusi ellenőrzése alkalmával több rendellenességet talált. A megyeelnök ezúton is hangsúlyozza, hogy a felügyelőség adminisztratív jellegű kifogásokat emelt, ám a jelzett problémák nem akadályozták a bizottság munkáját, és nem okoztak fennakadást az ügyfélfogadásban. A jelzett négy bürokratikus jellegű problémát a megyei tanács alintézménye, a szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság megoldotta, és erről még ugyanabban a hónapban levélben értesítette a felügyelőséget.
– A bizottság végzi a munkáját, a vonatkozó törvények tiszteletben tartásával – szögezte le Borboly Csaba.
A megyeelnök azt sérelmezi, hogy a prefektusi kollégiumban pazarolják az időt egy több hónapos ügyre, amelyet már rég megoldottak, túltárgyaltak. Az elöljáró arra kérte Petres Sándor prefektust, hogy máskor előre jelezzék, ha kifogásaik vannak, mert megfelelő kommunikációval nem adódhatnak ilyen félreértések, „árnyékra vetődések”, és valós problémákra koncentrálhatnak az üléseken. Pár méterre van egymástól a megyei tanács és a prefektusi hivatal ajtaja, tehát semmi akadálya a naprakész kommunikációnak, és ez kellene legyen egy intézményközi normális viszony alapja.

 

Csíkszereda, 2014. október 27.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774