Állítsák le a megszorításokat a tanügyben!

(0 Szavazat)50 megjelenítés

A Magyar Polgári Párt ellenzi a tanügyi leépítéseket. A magyar iskolahálózat sok nehézséggel küzd, az utóbbi évek „fejkvótás” módszere óvodák, iskolák bezárásához vezetett, több településen ma már összevont osztályok működnek, egy teremben tanulnak különböző évfolyamok. A takarékosság jegyében iskolákat is összevontak, takaréklángra csökkentették a takarító, kisegítő személyzet számát. A tanügyben dolgozók fizetése alacsony és csak perekkel kapják vissza pénzüket, hosszú évek után. A tanügyi állások betöltése egy olyan megalázó rendszerben történik, amelynek eredményeként a tanító, a tanár megbecsülése helyett annak ellenkezője történik, nevezetesen a pedagógusok pellengérezése.

A központosítás miatt egyre több papírt gyártanak az iskolák titkárságain és a tanfelügyelőségeken, egyre inkább beszűkült a sokat hangoztatott iskolai autonómia. Ma már nincs beleszólása az iskolák vezetőségének a pedagógusok alkalmazásába, az osztályfőnökök külön engedélyek beszerzésével tudnak csupán kirándulást szervezni akár a szomszéd faluba is.

A magyarul tanuló gyermekek számára a román vizsga elzárja az érvényesülés, a továbbtanulás útját, évek óta halomra buknak a nyolcadikos záróvizsgán és az érettségin.

Ilyen körülmények között Hargita megye tanfelügyelősége mintegy „élenjár” az újabb és újabb leépítésekben, megszorításokban.

A Magyar Polgári Párt arra kérte néhány hónappal ezelőtt a megyei tanács ülésén részt vevő Bartolf Hedwig főtanfelügyelőt, hogy ne siessen a leépítésekkel, hanem inkább a kormányon levő RMDSZ ajtaján kopogtasson, sajnos nem így történt!

Határozottan kérjük Hargita megye tanfelügyelőségét, hogy állítsa le a megszorítások alkalmazását, az igazgatói munka ellehetetlenítését, mert mindez a magyar oktatás színvonalának további romlását okozza. Kérjük, hogy szorongassa inkább a hatalmat gyakorló RMDSZ-es politikusainkat, hiszen ők is felelősek a tanügyben keletkezett jelenlegi áldatlan állapotokért!

Csíkszereda, 2014. augusztus 14.

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei frakciója nevében
Csillag Péter
Salamon Zoltán
Sebestyén Csaba
Thamó Csaba

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774