Alcsíki turistautat létesítenének

Együtt gondolkodnak a fejlesztési lehetőségekről az alcsíki települések

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Fejlesztési lehetőségekről is egyeztettek az Alcsíki Kistérségi Társulás tagjai február 9-i, hétfői találkozójukon, Tusnádfürdőn. A 2000-ben alakult szervezetet Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszentlélek, Csíkszentimre, Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Kászonaltíz, Tusnád és Tusnádfürdő önkormányzata alkotja. A tagok a további jó együttműködésről tárgyaltak, például hogy a közös projektekre koncentrálnak, elsősorban a turisztikai pályázatokra. Elhangzott, hogy alcsíki gerinctúrára alkalmas turistautat – amelyhez Felcsíkról is csatlakozni lehetne –, valamint kerékpárutat létesítenének. A Harvíz Rt. regionális szolgáltató kapcsán is közös megoldási lehetőségeket kerestek.

Az ülésen Hargita Megye Tanácsát Borboly Csaba elnök és Becze István megyei tanácsos képviselte. Borboly Csaba kijelentette, hogy megvan és mindig is megvolt a szolidaritás a partner települések között, és ebbe az együttműködésbe további intézményeket, szervezeteket is be lehet vonni, például az alcsíki turistaút létrehozásába a megyei tanács hegyimentő közszolgálatát. Becze István szerint a kistérségi együttműködésnek a hozadéka a közös gondolkodás, illetve közös megoldáskeresés.
A társulás elnöke, Gergely András csíkszentmártoni polgármester a megbeszélés legfontosabb eredményének azt tartja, hogy Tusnádfürdő ezentúl aktív, teljes körű tagja lesz a szervezetnek.
– Régi várakozásunknak felel meg mostantól Tusnádfürdő, így teljes létszámmal mehet előre az Alcsíki Kistérségi Társulás. Számtalan olyan elképzelés van, amelynek a megvalósítása közös érdekünk, legyen szó a bakancsos turizmusról vagy akár a regionális vízszolgáltatóról – nyilatkozta Gergely András.

 

Csíkszereda, 2015. február 9.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774