Adventi kézműves vásár a fogyatékkal élők világnapján

Szeretetből készített ajándékokat kínáltak

(0 Szavazat)51 megjelenítés

Az előző évekhez hasonlóan december 3-án, a fogyatékkal élők világnapján újra megszervezték az adventi jótékonysági kézműves vásárt Csíkszeredában, a megyeháza oszlopterében. A Gyulafehérvári Caritas, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által szervezett vásár évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend. Idén a megye különböző pontjain működő, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek képviselői állították ki a szeretettel és türelmes munkával elkészített kézműves termékeiket.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntőjében személyes élményét osztotta meg a hallgatósággal: néhány évvel ezelőtt Bukarestben egy fogyatékkal élőknek szervezett konferencián vett részt, és onnan egy nagyon fontos gondolattal tért haza.
– Mindenki úgy viszonyuljon a fogyatékkal élőkhöz, hogy sosem tudhatja, a saját családjában mikor lesz egy fogyatékkal élő, vagy te magad is kerülhetsz hasonló helyzetbe – fogalmazta meg a konferencia tanulságát. Ugyanakkor gratulált a kiállítóknak, és arra biztatta a vásárba kilátogatókat, hogy jó szívvel vásároljanak a termékekből.
Elekes Zoltán, a gyermekvédelmi és szociális vezérigazgatóság vezetője köszönetét fejezte ki kollégáinak, a vásár további szervezőinek, valamint a szervezetek képviselőinek és tagjainak azért, hogy szívvel-lélekkel készültek a vásárra, azzal a céllal, hogy örömet szerezzenek másoknak.
Demeter Zsuzsa, a Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató szolgálatának vezetője örömének adott hangot, hogy évről évre egyre szebb alkotások születnek.
– Ilyenkor találkozhatnak az alkotók és a vásárlók, és kiderülhet az, mennyi rejtett kincs, csodálatos érték rejtőzik a munkálkodó kezekben. Jó, hogy létezik olyan vásár, amelyen a termékeken kívül szeretetet is lehet kapni – hangsúlyozta Demeter Zsuzsa.
A vásárt zenés-dalos előadások színezték, énekelt Holló Piroska, fellépett a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség és az Octavian Goga Líceum kórusa, valamint a 3-as számú családi típusú elhelyezőközpont mandolinzenekara.


Csíkszereda, 2014. december 3.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774