A székelyudvarhelyi inkubátorház az üzleti szférát hivatott segíteni

(0 Szavazat)58 megjelenítés

A Székelyudvarhelyen építendő vállalkozói inkubártoház aktuális kérdéseiről tartottak megbeszélést szerdán, augusztus 6-án a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban Hargita Megye Tanácsának munkatársai udvarhelyszéki döntéshozókkal. 

Az Antal István parlamenti képviselő részvételével zajló munkamegbeszélésen a megyei tanácsot Incze Csongor és Barti Tihamér alelnökök, valamint az intézmény Beruházási vezérigazgatóságának és székelyudvarhelyi területi irodájának munkatársai képviselték, továbbá jelen volt Ambrus Sándor és Bíró Barna Botond megyei tanácsos, Székelyudvarhely önkormányzatát Benedek Árpád Csaba alpolgármester és a hivatal fejlesztési osztályának munkatársa, a kis- és közepes vállalkozásokért, turizmusért és üzleti környezetért felelős hivatalt pedig Fancsali Kálmán Hargita megyei tanácsadó képviselte.
Péli Levente, a megyei tanács Beruházási vezérigazgatóságának aligazgatója ismertette a vállalkozói inkubátorházra vonatkozó pályázat jelenlegi helyzetét, a projekt által előírt működtetéssel kapcsolatos követelményeket, illetve a működtető jogi személyének a meghatározására és a további szükséges lépések azonosítására vonatkozó részleteket.
Hargita Megye Tanácsának a Regionális Operatív Program 2007-2013 4.2-es „A szennyező és használaton kívüli ipartelepek rehabilitációja és új tevékenységekre való előkészítése” kiemelt beavatkozási terület keretében finanszírozott Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Harghita Business Center – Vállalkozói inkubátorház elnevezésű projektje kapcsán a jelenlevők Antal István parlamenti képviselő javaslatára az inkubátorház által biztosított keret tartalommal való megtöltésének lehetőségeiről tanácskoztak.
A jelenlevők arról döntöttek, hogy még augusztus folyamán létrehoznak egy, az érintett közintézmények által kijelölt személyekből álló munkacsoportot, amely összehangolja a partnereknek az inkubátorház kivitelezését érintő tevékenységét. Barti Tihamér javaslatára abban is egyetértettek az egybegyűltek, hogy a munkacsoport tagjai a helyszínen vizsgálják meg néhány hazai és magyarországi sikeres inkubátorháznak a megvalósítását, felépítését és működését, hogy a látottakat kamatoztathassák a projekt kivitelezésében.
- A mi feladatunk az, hogy  megvizsgáljuk a jó példákat. Meg kell nézni, hogy mások milyen megoldásokat találtak, és a pozitívumokat be kell építeni a székelyudvarhelyi üzleti környezetet segítő projekt megvalósításába – tette hozzá a megyei tanács alelnöke.


Székelyudvarhely, 2014. augusztus 6.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774