A Székely termék mozgalomnak része a felnőttképzés

Az életen át tartó tanulásról tartottak kerekasztal-beszélgetést Isztambulban

(0 Szavazat)69 megjelenítés

A Hargita megyei felnőttképzést ismertette hozzászólásában Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottsága képviseletében, azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet november 11-én tartottak Isztambulban, a Régiók és területek európai egyeteme az egész életen át tartó tanulásért keretében, az Európai Régiók Közgyűlése (AER) és az Európai Régiók Alapítvány a Kutatásért, Oktatásért és Képzésért (FREREF) szervezésében. A székelyföldi felnőttoktatás tapasztalatainak bemutatatásában a megyeelnök a Soros Oktatási Központ és a csíkszeredai Sapientia EMTE vezetőinek véleményét és meglátásait is felhasználta.

– A Székely termék mozgalom által, ezen belül felnőttképzések szervezésével Hargita Megye Tanácsa kistermelők százait segítette, hogy vállalkozóvá váljanak, és hagyományos termékeikkel versenyképesek legyenek a helyi és regionális piacon. Tapasztalataink szerint a felnőttképzés valódi változást hozhat, ha a lokális igényekhez igazítjuk, és figyelembe vesszük a térségi adottságokat – vázolta a megyeelnök.
Borboly Csaba szerint eredménytelen, nem hatékony az országos szinten szervezett felnőttképzés, ezért helyi szinten kell azt szervezni a helyi szereplők nagyobb mértékű bevonásával. A Régiók Bizottsága támogatja az életen át tartó tanulás elvét, mivel az elősegíti a mobilitást, a gazdasági fejlődést, és hozzájárul az életminőség javulásához – tette hozzá az elöljáró.
Az angol nyelvű hozzászólás elérhető az alábbi linken:
http://www.borbolycsaba.ro/beszedek/isztambuli-hozzaszolas-eng/

 

Csíkszereda, 2014. november 11.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774