A szakoktatás és a diákmunka erősítését javasolja Borboly Csaba

(0 Szavazat)71 megjelenítés

A diákok munkaerőpiacra való belépését szorgalmazza a Romániai Megyei Tanácsok Országos Szövetségéhez (UNCJR) november 4-én benyújtott módosító javaslataiban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, az UNCJR alelnöke. A véleményezett anyag a 2014–2020-as időszakra vonatkozó országos ifjúsági stratégia, amelyet az Ifjúsági és Sportminisztérium terjesztett elő.

Borboly Csaba javasolja a szakoktatás színvonalának növelését, illetve egy hatékonyabb együttműködési rendszer kiépítését az oktatási intézmények és a vállalkozások között a szakmai gyakorlati rendszer hatékonyabb működése érdekében. Ez az együttműködés segítené a diákok belépését a munkaerőpiacra, a végzettségüknek megfelelő munkahely megszerzését, csökkentve ezáltal a külföldre vándorló fiatalok arányát, támasztotta alá az elöljáró.
Az iskolaszövetkezetekről szóló törvénytervezet elfogadása megteremtené azt a törvényes keretet, amely biztosítaná a diákok és az egyetemisták foglalkoztatásának jogi hátterét, elősegítve a diákok alkalmazását a tanulmányi időszak alatt, ugyanakkor biztosítva azt a speciális védelmet, amelyre ezeknek a fiataloknak szükségük van. Felvilágosító kampányokkal lehetne ösztönözni a diákokat és az egyetemistákat, hogy belépjenek a munkaerőpiacra, fogalmazta meg álláspontját Borboly Csaba.
Hargita Megye Tanácsa október 28-án Fiatalok Hargita megyében – Helyzetkép és perspektívák címmel szervezett konferenciát, ahol a fiatalok szakoktatása, munkaerő-piaci esélyei, itthon maradása és közösségépítése vonatkozásában fogalmazták meg állásfoglalásukat ifjúsági egyesületek, szakintézmények, diáktanácsok képviselői. Borboly Csaba a javaslatai megfogalmazásánál a konferencián elhangzott véleményeket is figyelembe vette.

 

Csíkszereda, 2014. november 4.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774