A rendelőintézet épületében kapna helyet a tüdőgyógyászati és a fertőzőosztály

(0 Szavazat)49 megjelenítés

A csíkszeredai rendelőintézet épületébe költöztetnék Csíksomlyóról a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati és fertőzőosztályát. Erről tartott március 11-én megbeszélést a megyeházán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Birtalan József alelnök, Szabó Barna megyemenedzser, Demeter Ferenc kórházmenedzser, Vitos Attila orvos igazgató, valamint Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

– Mivel a rendelőintézet, vagy ahogyan sokan ismerik, poliklinika épülete mindenképp felújításra szorul, és a római katolikus egyháznak is szüksége van az állam által visszaszolgáltatott somlyói épületre, ez lenne a jó megoldás. Ráadásul a rendelőintézet közel van a nagykórházhoz, ami szintén lényeges szempont. Jelenleg a megyeszékhelyen nincs más olyan felület, amely alkalmas lenne a két osztály számára – mondta el Borboly Csaba.
A második emeleten működik a közegészségügyi igazgatóság, az alatta lévő két szintre költöztetnék az említett osztályokat. Ehhez az épület szerkezetét meg kell erősíteni, és további felújítási munkálatokra is szükség van. A közegészségügyi igazgatóság elvi beleegyezése már megvan, miután a kórház és a megyei tanács kikérte a véleményét. Tar Gyöngyi igazgató hangsúlyozta, hogy a tüdőgyógyászati és a fertőzőosztály működése semmilyen veszélyt nem jelent a környéken lakók számára. A koncessziós szerződéssel rendelkező  szakrendelők számára a megyei tanács biztosít majd máshol helyiséget, mindezt  természetesen előzetes egyeztetés alapján.
Mindez hosszú távú folyamat. A kórház igazgatótanácsa már rábólintott az ötletre, és a következő lépés, még a terv elkészítése előtt, hogy a két osztályon dolgozó orvosok bevonásával felvázolják az elképzelést, amit majd a közegészségügyi igazgatósággal véleményeztetnek.


Csíkszereda, 2014. március 11.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774